06.01.2023

Kobra jede do Slaného, kde vyzve Řisuty

Martina Nová

Do konce základní skupiny zbývají poslední dvě kola a hokejisté Kobry mají účast v nejlepší osmičce už jistou. Jenže do nadstavbové části se body přenášejí, proto je důležité žádný zápas nevypustit a vybojovat jich co nejvíce. V sobotu 7. ledna vyzvou řisutské buldoky na zimním stadionu ve Slaném, buly bude již tradičně vhozeno v 18 hodin.

Pražané se aktuálně drží na sedmém místě skupiny Západ s náskokem tří bodů na osmý Most, ale co je to důležitější, tak na deváté Benátky nad Jizerou mají náskok sedmi bodů, což znamená, že svěřenci Miloslava Šeby již mají jistou účast v nadstavbové skupině A, která zajišťuje účast v play-off. Ve skupině A se proti sobě utkají týmy z 1.-8. místa dvouzápasově každý s každým s přenesenými body ze základní části.

V aktuálním ročníku se Kobra s Řisuty střetla už dvakrát, jednou v rámci přípravy a podruhé již v zápasu druhé ligy. V obou případech vítězství slavili Braničtí. Na konci letní přípravy Kobra sice triumfovala až po prodloužení 3:2, nicméně v základní části to bylo za tři body. Pražané sestřelili na svém ledě buldoky třemi trefami v první dvacetiminutovce, postupně se prosadili Kolda, Petrák, Novák a společně s čistým kontem Michala Pittra to znamenalo výhru 3:0.

Řisuty obsazují 13. místo s pouhými 19 body za pět tříbodových výher, jednu výhru a prohru v nastavení. Poslední dvě utkání se však buldokům podařily nad míru, závěrem roku 2022 jasným výsledkem 7:3 porazili Klatovy a podobně úspěšně vstoupili do roku 2023 utkáním proti Hronovu, který pokořili 6:4. Jisté však je, že účast ve skupině B je nemine a na případnou účast v předkole play-off aktuálně ztrácí 18 bodů. Nejlepším hráčem Řisut je Vítězslav Bílek, který dosud nasbíral 40 kanadských bodů za 19 gólů a 21 asistencí.

související články


partneři klubu