10.01.2023

Poslední zápas základní části si Kobra odbyde v Písku

Marek Baloun

Devětadvacet kol první fáze soutěže je minulostí, zbývá už jen poslední třicáté. Kobra má lepší osmičku pojištěnou a díky lepšímu skóre nemůže ani přijít o sedmé místo. Utkání s Pískem tak má za odměnu a může si ho užít s klidem na duši. Úvodní buly je na jihu Čech naplánováno na středeční 18. hodinu.

Králové jsou aktuálně jedenáctí, na rozdíl od Pražanů ale toto umístění v tabulce nemají jisté. Dvanáctý Děčín by totiž v případě výhry nad Jabloncem ještě mohl kvůli skóre Jihočechy přeskočit. Je to ale už jen drobnost, o dvou osmičkách je rozhodnuto.
Písečtí v posledním kole vyrazili na druhý konec republiky, konkrétně do Jablonce nad Nisou. Tamní Vlci ovládli třemi brankami (dvěma v 16. minutě) první polovinu zápasu, zároveň se tím ale po zbytek večera vystříleli. Hosté se poprvé trefili v minutě 30. zásluhou Brože, o dvě minuty později snížil na rozdíl jedné branky Radoš. Drama si nechali Jihočeši až do závěru třetího dějství. V 55. minutě totiž srovnal Březina a vše rozhodl v další minutě Hollar. Hosté tak vezli domů těsnou výhru 4:3.

Pražané takové štěstí na výjezdu neměli. Cesta za řisutskými Buldoky začala pro Pražany lépe, když se v 7. minutě prosadil při početní výhodě Aleš Knesl. Další branka přišla až v závěru druhé třetiny a měla podobnž příběh - vyloučení domácích a následný trest během přesilové hry. Tentokrát se v 39. minutě prosadil Martin Dubský, kdy doklepl Kneslův pokus za Pánkova záda. Jenomže pak po vzoru slavné písně „Who let the dogs out?“ někdo během přestávky domácí Buldoky nakopl a otevřel jim střelnici. Jako první snížil na 1:2 po 26 sekundách hry David Routa, o pět minut později srovnal skóre na 2:2 Ondřej Sýkora. Poprvé šli Středočeši do vedení v 51. minutě, kdy dorazil kotouč za branického Lukáše Sochůrka Michal Potěchin. Buldoci nadále pokračovali v útočné fazoně, kterou dovršil v 59. minutě střelu do prázdné klece Jonáš Křepelka a upravil tak na konečných 5:2 pro domácí. Není tak divu, že Miloslav Šeba byl po zápase velmi přímočarý. „Měli jsme velmi dobrou první a druhou třetinu. Třetí třetina byla propadák. Hrajeme o body do tabulky, a to se nesmí stát. Z naší strany to bylo opravdu špatné, což se nesmí opakovat a musíme vyhrát v Písku,“ znělo z úst branického presidenta.

související články


partneři klubu