13.01.2023

První zápas bojů o pořadí v play-off. Kobra zahájí nadstavbu proti Vrchlabí

Vít Trubička

Druhá část letošní sezony už klepe na dveře. Braničtí do ní vstoupí zápasem s vrchlabským Stadionem, právě jehož se budou snažit v nadcházejících čtrnácti kláních předehnat pro zajištění přímého postupu do čtvrtfinále play-off. Povede se Kobře úspěšně už samotný vstup do těchto stíhacích závodů?

Po základní části ztrácí Kobra právě na Vrchlabí deset bodů, přičemž se jedná o tabulkové sousedy. Týmu z Podkrkonoší patří v tabulce šesté místo, Braničtí zakončili základní část na pozici sedmé. Dosavadní lednové výsledky Vrchlabí se nesly ve znamení vysokých rozdílů, a to jak v případě výher, tak i v případě proher.

Do nového roku vstoupil Stadion výhrou 5:1 nad Děčínem, následně smetl 7:0 Most. Vůbec poprvé v roce 2023 vyjel na venkovní výjezd na led ústeckého Slovanu, kde ovšem musel skousnout hořkost porážky 3:7. Chuť si ovšem Vrchlabští spravili hned v dalším venkovním zápasu, tentokrát na ledě Benátek nad Jizerou, které porazili vysoko 9:1.

Nejproduktivnějším hráčem v barvách Vrchlabí byl v základní části Ondřej Chrtek, který si na bodový účet připsal deset gólů a třicet gólových nahrávek. Pozici nejlepšího střelce pak přepustil Tomášovi Bláhovi, který se dokázal prosadit sedmnáctkrát. V brankovišti Stadionu největší čas strávil Denis Vacek, který nastoupil do 22 zápasů a to s gólovým průměrem ve výši 2,95 gólů na zápas. V osmi zápasech místo něj nastoupil Roman Krinwald. Jeho gólová bilance pak činí přesně dva obdržené góly za zápas.

Domácí Kobra dosud v novém kalendářním roce odehrála tři soutěžní klání, všechny ovšem proti týmům z druhé poloviny tabulky, co nyní budou bojovat o vstupenku do předkola play-off. Příliš úspěšně si ale nevedla, sice na samém startu nového kalendářního roku porazila doma 5:1 Klatovy, pak ale v obou venkovních zápasech proti Řisutům a Písku nezískala ani bod po prohrách 2:5, respektive 1:5.

V počtu kanadských bodů na straně Kobry vede Václav Zídek, a to díky dvaceti trefám a devíti gólovým nahrávkám. Lídrem v počtu asistencí je ovšem Viktor Martínek, jemuž se povedlo přihrát v devatenácti případech. Brankoviště branického týmu má ve své režii především Lukáš Sochůrek, který ho hájil už v 22 kláních, a to s gólovým průměrem ve výši 3,08. Zdatně mu sekunduje Matěj Kmec. Ten dostal důvěru v deseti zápasech, jež zakončil průměrem obdržených branek o hodnotě 3,16.

V dosavadních zápasech má navrch Kobra, která ve Vrchlabí zvítězila 4:3 v prodloužení, doma pak přehrála svého soupeře výsledkem 3:1. Udrží si Braničtí takovou pozitivní bilanci i v druhé části sezony a pokusí se smazat právě vrchlabský náskok? To bude k vidění tradičně od osmnácti hodin. Připraven bude i živý přenos na Czech Ice Hockey TV, případně v textové podobě na Onlajny.com.

související články


partneři klubu