18.01.2023

Kobra pokračuje v nadstavbě soubojem s Příbramí

Marek Baloun

Po divoké přestřelce s Vrchlabím čeká branické hráče tradiční soupeř - Příbram. Středočeši začali druhou část play-off prohrou s Chomutovem a bude si tak chtít spravit chuť. Naopak Pražané by rádi navázali na úspěšný start. Zápas v Příbrami začne už dnes v 18:30

Příbram zakončila základní část jako třetí nejlepší tým, za odskočenými Letňany a Chomutovem. První měsíc nového roku Středočechům zrovna moc radosti zatím nepřinesl. Na úvod prohráli 3:5 s Mostem, následně 2:3 s Ústím a Tábor porazili 5:4 až na samostatné nájezdy. Jak už bylo zmíněno v úvodu, první utkání nadstavby Baníku přisoudilo Piráty. Severočeši začali utkání lépe, když se v čase 7:45 trefil Matai a vyhráli tak první třetinu. Na další branku se čekalo do 35. minuty a jelikož byla z hokejky Petra Kafky, bylo srovnáno. Příbram ještě před sirénou šla do vedení, když se na začátku 39. minuty trefil Pinkas, to ale bylo smáznuto trefou Veselého v čase 46:03. Středočeši si ještě jednou dokázali vzít vedení zpět a trvalo to jen dvě minuty, trefa Jana Zedeka ale byla jejich poslední. Pak už totiž úřadovala jen legenda jménem Viktor Hübl. Nejprve na konci 55. minuty poslal zápas do prodloužení a v čase 61:51 zapsal v přesilové hře i gól vítězný.

Pražané na úvod sehráli utkání s Vrchlabím, které je v tabulce o sedm bodů před nimi. Hosté také začali utkání lépe, když po trefě Chalupy zvyšoval ve 13. minutě na 2:0 Chrtek. Snížení Tomáše Šťastného bylo rychle smáznuto trefou Kaštánka a po první třetině tak v Braníku svítilo nepříznivé skóre 1:3. Do druhé třetiny domácí hokejisté vyměnili gólmany a nasázeli do branky Žalčíka hned čtyři trefy. Zkraje třetiny vyrovnané podmínky zařídil dvěma trefami za sebou Matěj Kolda, ke kterému se v 37. minutě přidali ještě Houška se Zídkem. Najednou tak o dvě branky vedli domácí a dotahovat muselo Vrchlabí. Snížit se jim povedlo ještě v závěru prostřední dvacetiminutovky, na 5:5 pak v 46. minutě upravil Tatar. Tým Milosalava Šeby ale ještě neřekl poslední slovo. Vítěznou branku zapsal Dominik Novák v 52. minutě a po odvolání gólmana hostí v poslední minutě potvrdili výhru branických Tomáš Šťastný a Martin Dubský. „V první třetině jsme začali dobře, ale pak jsme dělali zbytečné chyby a soupeř je potrestal. Něco se o přestávce muselo změnit, tak jsme vystřídali gólmana a od druhé třetiny si myslím, že jsme byli výrazně lepším týmem. Měli jsme větší nasazení a to rozhodlo,“ zhodnotil utkání trenér a president branického týmu.

související články


partneři klubu