25.01.2023

Nadstavbová výhra číslo čtyři! Kobra otočila zápas s Táborem

Vít Trubička


Tahle výhra je pro Branické velmi cenná. Proti jihočeskému Táboru sice už prohrávali o dvě branky, nakonec ale zvládli dorovnat a v samostatných nájezdech získali vedení na svou stranu. Díky tomu zůstali v nadstavbové fázi nadále neporaženi a přibližují se k cíli přímého postupu do čtvrtfinále play-off.


Nadstavba - 4. kolo, 25.01.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

3:2sn

(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Houška (Novák), 55. Zídek (Svach, Martínek), rozh. náj. Houška – 3. Plášil (Šulek, Matušík), 4. Milfait (Severa, Černý). Rozhodčí: Šperl - Hradil, Teršíp. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (C), T. Duda, Knesl, Stejskal, Holý, Straka, Svach – Jedlička, Petrák, Kolda, Novák, Janča, Mácha, Martínek, Míšek, Ksandr, Zídek, Nápravník, Houška.

HC Tábor: Dvořák – Černý (A), Krejčí, Kohout, Hubata, Suchánek, Kříž, Plášil – Severa, Zíb, Vlček, Bahenský, J. Duda, Matušík, Endál (A), Milfait, Duchan, Kohút, Šulek, Seidl (C).

Komentář k utkání

Už na úvod klání si oba týmy vyzkoušely hru v početní výhodě. Ovšem zatímco Braničtí tu svojí z první minuty nevyužili, Tábor v čase 2:56 skóroval. Prudkou dělovkou otevřel skóre Karel Plášil. A vzápětí přišla další rána Jihočechů. Po půlminutě hry unikl Jan Milfait a střelou do levého horního rohu navýšil na 2:0 ve prospěch kohoutů.

Domácí až posléze přidali na aktivitě a k vidění byla poměrně vyrovnaná hra. Z pohledu Kobry do ní ovšem zasáhly častá vyloučení. Ty ovšem Táborští dále využít nedokázali, proto na konci první třetiny svítil výsledek 2:0 pro Jihočechy.

Do druhé periody vstoupil aktivněji Tábor. Lukáš Sochůrek ovšem řadu akcí soupeře dokázal podržet a kotouč za svá záda nepropustil. Naopak Kobře se v 38. minutě podařilo snížit. Vladislav Houška stál osamocený za táborskou obranou, odkud doklepl přihrávku do svatyně Tadeáše Dvořáka.

Ve zbylých minutách se ještě Tábor pokusil o navýšení skóre. To se mu ale nyní nepodařilo a Braničtí šli do závěrečné třetiny se snahou obrátit jednobrankovou ztrátu ve svůj prospěch.

I na startu třetího dějství byla k vidění oboustranně poměrně aktivní hra. Branickým hrálo do karet další táborské vyloučení, tentokrát ve 44. minutě. To sice nevyužili, přesto se nakonec po dlouhém boji k vyrovnávací trefě dostali. Václav Zídek se totiž prosmýkl před brankoviště a zakončil přesně k tyči Dvořákovy klece.

Na prahu 56. minuty se otevřela početní výhoda pro jihočeský tým. Tu ale dokázali Braničtí přečkat bez úhony. Naopak sami se díky vlastní přesilovce dostali do velkého tlaku na branku Tábora. Tadeáš Dvořák ale puk za svá záda nepropustil a hra se tak za stavu 2:2 přesunula do prodloužení.

V nastaveném čase nebyla nouze o střelecké příležitosti na obou stranách. Na straně domácích byl blízko skórování Matěj Kolda, z Tábora se o tuto pozici rozdělili Plášil, Milfait a Šulek. Z hlediska skóre ovšem v pětiminutovce ke změně nedošlo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

Ty zprvu vycházely lépe Kobře. V úvodních dvou nájezdech se prosadili oba dosavadní střelci Zídek i Houška. V druhé sérii ovšem odpověděl táborský Matušík. Pak se na trefu čekalo trochu delší dobu. Konkrétně do páté série, kdy ukončil přesnou trefou klání Matěj Kolda. Kobra tak pokračuje na vítězné vlně a připisuje si už čtvrtou výhru v nadstavbě.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Na tento zápas jsme se těšili, jelikož Tábor je velmi kvalitní mužstvo a má zkušené hráče. Z první formace nám ale chyběl Tomáš Šťastný. Tomáš Duda se vrátil z Univerziády a pět dní nestál na ledě, zvládl to ale dobře. V některých případech hrála naše obrana příliš otevřeně. Největším naším problémem je spousta faulů. V první třetině jsme měli čtyři vyloučení. To musíme vylepšit, hrát v pěti a můžeme každého porazit. Ve druhé třetině se náš výkon zvedl, třetí byla fantastická! Kluci dokázali srovnat, prodloužení bylo vyrovnané a na nájezdy jsme vyhráli. Je to úplně super moment a všichni zaslouží absolutorium, včetně brankáře Lukáše Sochůrka, který skvěle zachytal."


partneři klubu