01.02.2023

Třetí derby v sezoně! Na Kobru zavítají Letci

Tadeáš Podolka, Vojtěch Martinek

Šesté kolo nadstavbové skupiny A svedlo proti sobě dva rivaly z hlavního města - Kobru a Letce. Naváže družina Miloslava Šeby na poslední výhru 3:2, či naopak potvrdí Letňany status prvního týmu tabulky? Úvodní buly v Braníku je naplánováno ve středu od 18:00.

Kobra musela o víkendu poprvé od začátku nadstavby kousat porážku. Po čtyřech výhrách v řadě zamířila na horký ústecký led, kde sice s kvalitně hrajícími domácími dlouho držela krok, nakonec jim ale podlehla 3:5. Porážku svými zásahy mírnili Viktor Martínek, debutant Jan Matuška a Jakub Jedlička.

Svěřenci Miloslava Šeby se neúspěchu navzdory i nadále drží na šestém místě, jehož zisk si vytyčili jako hlavní cíl ve druhé fázi sezóny. Sedmé Vrchlabí na ně ale ztrácí jen bod a navíc má jedno utkání k dobru, což znamená, že Braničtí si nemohou dovolit zaváhat, pokud se na pozici zajišťující čtvrtfinále chtějí usadit.

Letci sice na začátku nadstavby dvakrát zavrávorali, nyní se ale zdá, že jsou zpět ve formě. Po prohrách s Mostem a Táborem hladce přejeli Vrchlabí 5:1 a v duelech s Příbramí a Chomutovem vybojovali cenné výhry 4:3, respektive 3:2. Sobotní vítězství nad Piráty góly řídili Jiří Uhlík, Dominik Arnošt a Lukáš Kastner.

Letňany se netají ambicemi na postup do Chance ligy, přičemž jejich sezóna zatím vychází dle plánu. Takřka od začátku ročníku vedou celou západní skupinu, jejich náskok na druhý Slovan činí propastných dvanáct bodů. Do dnešního střetnutí tedy půjdou jako favorit, potvrdí na půdě Kobry papírové předpoklady?

V obou vzájemných střetnutích dnešních soupeřů v základní části se z vítězství radoval hostující celek. Letci nejprve uspěli v Braníku na konci října v poměru 4:2, prosincovou odvetu v Letňanech pak Kobra ovládla výsledkem 3:2. Potvrdí se toto pravidlo i dnes večer, nebo se tentokrát budou radovat domácí? Utkání startuje v Braníku od 18:00, tradičně jej můžete sledovat přes Onlajny.com a Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu