17.11.2017

Pražané míří do Děčína, který je na vítězné vlně

Věra Novotná

PRAHA – Hráči Kobry Praha ještě nestačili ani zout brusle a už míří za dalším soupeřem. V sobotu 18. listopadu přivítají rozjetý Děčín, který má v posledních zápasech opravdu vynikající formu. Ani Kobra ale nemusí zoufat. Psychicky ji může pomoci první vzájemný zápas, který pro ni dopadl na výbornou. Děčínští ale touží po odplatě. Držte nám palce! Začínáme v 18:00.

Forma Děčína je velkolepá

Od zápasu na ledě Pražanů už nějaký ten pátek uplynul, Děčín ale ztráta bodů až tak příliš mrzet nemusela, neboť se od začátku soutěže drží na čele tabulky II. ligy. Měsíc listopad se ale Medvědům povedl na výbornou. Doposud odehráli pět zápasů, v nichž si připsali jedinou prohru. Toto zaváhání přišlo na domácím ledě proti Sokolovu, který z Děčína odvezl všechny body za vítězství 6:3. Děčínští hokejisté ale tuto porážku hodili za hlavu. O body obrali Dvůr Králové (5:2), Letňany (8:3), Most (6:1) i Jablonec (3:2). Právě díky vítězství nad svým posledním soupeřem se Děčín vyhoupl na vedoucí příčku právě před Jablonec, jenž je druhý jen o skóre. Uhájí Děčín první pozici i po zápase s Kobrou?

Poslední zápas Děčína

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Děčín 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 30. Bříška (Homolka), 42. Havlas (Víšek, Pavlů) – 17. Zajan (Volráb, Hašek), 43. Kaltenbock (Olivierus), 44. Chovanec (Faigl).

Sestava Děčína: Dlouhý - Lavinger, Hříbal, Balcar, Kaltenbück, Chmel, Vaněk, Zdvořáček, Zajan, Sladkovský, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Chovanec, Chmelař, Vacek, Hašek, Kopta, Navarra.

Statistická zajímavost

Děčín velmi pravidelně ctí pravidlo, podle kterého dotáhne zápas do vítězného konce, pokud zvítězí v úvodní dvacetiminutovce. Jen jedenkrát se povedlo zvítězit po šedesáti minutách i přes nepříznivý stav po úvodním dějství. Stalo se tak v souboji s nováčkem z Letňan, kdy Medvědi prohráli první třetinu 1:2, pěti góly v posledním dějství ale rozhodli utkání ve svůj prospěch. Jen jedinkrát se stalo, že hokejisté Děčína odcházeli po 1. třetině do kabin s náskokem v kapse, ale po šedesáti museli zkousnout porážku. Uštědřil jim ji Trutnov, kterému se povedl zbytek zápasu a zvítězil 6:4.

Jak to vypadá s produktivitou a formou Kobry?

Pražané se díky vítězství nad Trutnovem posunuli zase o něco blíže čelu tabulky. Na bronzový stupínek, kde se aktuálně nachází Sokolov, ztrácí v tuto chvíli sedm bodů. Co Pražany může těšit je i pohled na výsledkovou listinu, která se poslední dobou plní výhrami. Z uplynulých deseti duelů si Kobra připsala sedm vítězství, jednu výhru po samostatných nájezdech a pouze dvě porážky. Jedenkrát v nájezdech a jedenkrát v základní hrací době.

Co se statistik týká, nenastala u Pražanů oproti minulému zápasu žádná podstatná změna. Mezi beky řádí Dominik Šteiner s 11 body (10+1), útočníkům vládne Jakub Jedlička s 22 body (10+12).

Hned sedm hráčů se poté může chlubit průměrem jednoho bodu na zápas či více. Kromě zmiňovaného Jedličky jsou to útočníci Filip Hlinka (16 zápasů, 17 bodů), Martin Čurda (16 zápasů, 17 bodů), Dominik Novák (16 zápasů, 16 bodů), Tomáš Doležal (8 zápasů, 14 bodů), Adam Chlapík (4 zápasy, 6 bodů). Mezi obránci se touto statistikou může pochlubit Pavel Kolařík (4 zápasy, 4 body).

Poslední vzájemný duel – 7. října

HC Kobra Praha vs. HC Děčín 7:4 (3:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius).

Sestava Kobry Praha: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina (A), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík (C), Tuma, Jindra, Šteiner (A).

Sestava Děčína: Lavinger (9. Šticha) – Málek, Hříbal, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Havlík, Loukota – Hašek (A), Volráb, Macek, Navarra, Oliverius (C), Baránek, Vacek, Faigl, Chmelař, Chovanec, Kopta, Amirov.

Poslední zápas celku HC Kobra Praha

HC Kobra Praha vs. HC BAK Trutnov 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Chlapík (Čurda, Matějček), 19. Doležal (Hlinka), 21. Jedlička (Doležal, Kolařík), 60. Chlapík (Skočovský), 60. Jedlička (Doležal) – 20. Půlpán A. (Pour, Martinec), 51. Zahradník (Suk, Kastner).

Sestava Kobry Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vacek, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Šteiner (A), Kolařík – Jedlička, Doležal, Hlinka, Novák, Antončík (C), Tuma, Čurda, Matějček, Chlapík, Kellner.

související články


partneři klubu