11.02.2023

Další šance na reparát! Na Kobru přijíždí Most

Tadeáš Podolka, Vojtěch Martinek

Tým z jihu Prahy se v sobotu od 18:00 pokusí prolomit čtyřzápasové prokletí bez výhry. Naposledy se svěřenci Miloslava Šeby radovali proti Táboru 25. ledna, od té doby si nepřipsali ani bod do tabulky, ve které svádí boj s Vrchlabím o šestou pozici. Smažou dnes Pražané náskok Východočechů, či naopak uspěje Most? Utkání v Braníku startuje od 18:00.

Braničtí by se v tabulce jistě rádi posunuli o příčku výš, což by jim zajistilo přímý postup do čtvrtfinále. Na šestou pozici sice aktuálně ztrácí jen pět bodů, pokud se na ní ale opravdu chtějí probojovat, budou muset přidat. Svěřenci Miloslava Šeby totiž prohráli poslední čtyři utkání v řadě, včetně toho dosud posledního.

Ve středu večer do hlavního města přicestoval soupeř z Příbrami. Tuhou a celkem vyrovnanou bitvu rozhodla bezzubost Kobry v koncovce – ač s papírově silnějším soupeřem takřka celý zápas držela krok, nedokázala mu vstřelit více než dvě branky. Po konečném skóre 2:4 tak všechny body putovaly na jih od Prahy.

Osm odehraných zápasů, tří získané body. Severočeši jsou zatím s přehledem nejhorším výběrem vyšší nadstavbové skupiny, což ostatně potvrzuje i jejich umístění v tabulce. Most je poslední s jedenáctibodovou ztrátou na svého dnešního soupeře, a předkolu se tak více než pravděpodobně nevyhne.

Lvi v dosud posledním odehraném kole hostili silný Chomutov, který, nutno podotknout, pořádně potrápili. Po šedesáti minutách platilo skóre 5:5, a duel se tak přelil do nastavení, ve kterém Pirátům bod navíc vystřelil Váchal. Domácí tak sice prohráli už posedmé v řadě, za svůj výkon se ale vůbec nemuseli stydět.

související články


partneři klubu