14.02.2023

Kobru čeká další těžký souboj s Táborem. Výhra ji může dotáhnout na šesté místo

Marek Baloun

V nadstavbě zbývá posledních pět zápasů a Kobra stále nemá jistotu postupu. Dotáhnout se na šesté Vrchlabí bude moci už ve středu opět na jihu Čech, tentokrát ale proti silnému Táboru. S kohouty nemají Pražné příliš dobré výsledky, naposledy je ale porazili. Zda se jim to podaří zopakovat, to uvidíme od 18:00.

Tábor je v tabulce nadstavby na čtvrtém místě a s 83 body má postup už jistý. Poslední utkání pro něj jsou tak jen hrou o to, z jaké pozice do dalších bojů půjde. Mezi ním a druhým Chomutovem je rozdíl pouhých dvou bodů, naopak na Příbram mají náskok pět. Jihočeši mají aktuálně dvě výhry v řadě, když těsně porazili doma Letňany 2:1 a v sobotu až na samostatné nájezdy překonali Chomutov poměrem 2:3. V souboji s ambiciózními Piráty měli po gólech Dančišina a Milfaita našlápnuto k plnohodnotné výhře, ve druhé části hry ale nezužitkovali výraznou herní převahu a v té závěrečné smazal jejich těsný náskok v přesilovce Pirátů matador Viktor Hübl. Po pětiminutovém prodloužení došlo stejně jako v předchozím vzájemném utkání na samostatné nájezdy. Zatímco David Gába pustil za záda jen akci Chlouby, z táborského celku se radovali Matušík a opět i Milan Dančišin.

Pražané se v sobotu také radovali. Z Mostu si totiž odvezli důležité tři body za výhru 2:1, hlavně ale přerušili sérii čtyř proher. Kobra šla poprvé do vedení v 7. minutě, kdy na Lukáše Hosnedla vypálil Dominik Pavlák a gólmani kotouč propadl za záda. Šlo tak o první trefu zapůjčeného mladíka ze Sparty v kobřím dresu, který do týmu přišel na začátku února. Mostecká obrana ale pak téměř zavřela své pásmo a skvěle bránila. Naopak v 17. minutě vyrazili domácí do protiútoku, na jehož konci byl Vítězslav Nedrda, který dorazil kotouč do sítě za záda ležícího Matyáše Ondríka. Na další branku se pak čekalo až do 49. minuty a stala se rozhodujícím jazýčkem vah. Dominik Novák dostal na hranici brankoviště luxusní přihrávku od Tomáše Šťastného a bez problémů zamířil na odkrytou část klec. Lvi v závěru zápasu ani nestačili sáhnout k powerplay a Kobra tak vedení udržela. Lodivod týmu Miloslav Šeba ale po zápase zmínil jeden problém, který jeho celek trápí delší dobu. „Bylo tam zase příliš vyloučení, ale utkání jsme zvládli, což je důležité. Utkání bylo otevřené až do konce a šlo o jedinou chybu, která mohla rozhodnout zápas. Naštěstí tu chybu udělal Most a dali jsme gól na 2:1. Teď se musíme připravit na Tábor a příští zápasy zvládnout, abychom se dostali na šesté místo."

Jak už bylo zmíněno v úvodu, zápasy s Táborem pro Kobru nebyly nikdy lehké. V úplné prvním kole sezóny s ním prohrála doma 3:6, následně utrpěla hrůzný debakl 1:10. Ve čtvrtém kole nadstavby ale ubojovala dva body za výhru 3:2 na nájezdy. Podaří se ji srovnat sérii a dotáhne se na Vrchlabí, které čeká dominantní Chomutov? Chybí ji k tomu přesně tři body...

související články


partneři klubu