17.02.2023

Nadstavba se blíží do finiše, Kobru čeká souboj se Slovanem

Tadeáš Podolka

Pouhá čtyři kola zbývají do konce nadstavbové skupiny A. V každém utkání tak bojují Braničtí o důležité body do tabulky, ve které chtějí předehnat šesté Vrchlabí. Na cestě za přímým postupem do play off stojí v sobotu od 18:00 Ústí nad Labem.

Družina pod vedením Miloslava Šeby bude bojovat až do posledních zápasů o přímý postup do play off, který zaručuje šestá příčka. V posledních utkáních ale tým z jihu Prahy nechytil ideální formu. V předposledním kole sice Kobra přetlačila Mostecké lvy 2:1, naposledy však schytala debakl 2:6 na ledě Tábora. V únoru vyhráli Braničtí jediný zápas, právě s Mostem, jinak sbírali samé porážky. Přitom proti Jihočechům drželi dlouho vyrovnaný stav, a dokonce šli i do vedení. Pak ale přišel zkrat a Kohouti nasázeli šest gólů během dvou třetin. Pražané tedy budou muset zlepšit defenzivní činnost, jelikož proti nim stojí silná ústecká ofenziva v čele s Jaroslavem Roubíkem nebo Pavlem Kordulem.

Ústecký Slovan naopak nabral v nadstavbě oslnivou formu a má už jistotu postupu do čtvrtfinále. Severočeši prohráli v únoru jediné utkání s Chomutovem, od té doby sbírali vždy po třech bodech. Vyšlápli si i na lídra soutěže z Letňan a přehráli Vrchlabí, Příbram i Most.

Aktuální nastavení tedy hovoří pro hosty z Ústeckého kraje, ale ti naposledy na ledě Kobry prohráli v pohledném zápase 5:6. Jak tento zápas dopadne? Sledovat jej můžete přes Onlajny.com nebo Czechicehockey.tv.

související články


partneři klubu