21.02.2023

Derby o Prahu! Kobra o play-off zabojuje v Letňanech

Marek Baloun

Pouhé tři zápasy zbývají Kobře na zisk vstupenky do play-off, nebude to ale zadarmo. Ani v jednom případě ji nečeká lehký soupeř. Dokonce to bude první a druhý tým tabulky, ti mají už play-off jisté a mohou hrát s čistou hlavou. Tím třetím je pak Vrchlabí, které drží kýženou poslední příčku. Prvním soupeřem budou tedy Letci a Kobra nutně potřebuje bodovat. Derby o Prahu začne v Ice aréně úderem středeční 18. hodiny.

Aktuální lídr soutěže je výsledkově hodně na houpačce. S Ústím a Táborem prohrál těsně 1:2, následně věnoval bod Vrchlabí za výhru v prodloužení. V předposledním kole sice rozstřílel Příbram 8:4, v sobotním utkání ale nestačil na Chomutov poměrem 4:2. Všechno to přitom nezačalo zle. Na úvodní branku chomutovského Jakuba Zajíčka odpověděli Letci dvojitým úderem, když se prosadili Kryštof Hrala a Lukáš Kučera. Jejich trefy znamenaly po první dvacetiminutovce jednobrankový náskok. Jenomže pak Letcům začal vypadávat motor. Jejich nedisciplinovanost je častěji dostávala na trestnou lavici a Piráti toho hned dvakrát využili. V 25. minutě tak Severočeši srovnali, v 45. vstřelili vítěznou branku a v 59. minutě ještě dostali potvrzovací gól od Chlouby. Letňany se tak připravily o možnost předčasně slavit vítězství v základní části, jelikož právě druzí Piráti se dotáhli na ztrátu čtyř bodů.

Braničtí v posledním kole přivítali na domácí půdě Ústí, které mělo v posledních patnácti utkáních bilanci 14-1. Divoká přestřelka byla v každé třetině vyrovnaná, dvakrát 1:1 a poslední dvacetiminutovka 2:2. Exceloval hlavně Václav Zídek, který se blýskl dvěma brankami. Utkání tak dospělo do prodloužení, kde ale uspěli Severočeši. Aleš Knesl byl vykázán na trestnou za nesportovní chování. Martin Tůma chytil šanci za pačesy a pár sekund po startu vyloučení rozhodl. Trenér Miloslav Šeba tak pochopitelně nebyl příliš spokojen. „Zápas jsme si víceméně prohráli sami. Druhou třetinu jsme byli herně výrazně lepší, bohužel 11 vteřin před koncem jsme zase dostali vyrovnávací gól. Třetí třetina byla vabank. Závěr byl z naší strany úžasný, Venca Zídek dal na 4:3. Pak bohužel druhá lajna nepohlídala Korduleho, který projel celé hřiště a zakončil to na 4:4. V prodloužení Knesl neúmyslně zabrzdil před gólmanem. Pak byla přesilovka 4 na 3, což je velká výhoda. Bohužel Ústí v ní dalo gól, máme tak jeden bod.Musíme uhrát body, abychom se přiblížili Vrchlabí. Neměli bychom to nechávat na poslední zápas 1. března ve Vrchlabí, to by určitě nebylo dobré."

související články


partneři klubu