01.03.2023

Devátá porážka z deseti utkání, Kobra nestačila na Vrchlabí

Tadeáš Podolka, Raina Tomanová



Nadstavba - 14. kolo, 01.03.2023 v 18:00

HC Stadion Vrchlabí

HC Kobra Praha

4:1

(0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Duran (Hlaváč, Urban), 29. Chrtek (Bláha, Kaštánek), 29. Urban (Hlaváč, Bendík), 53. Tatar (Duran, Urban) – 27. Novák (Houška, Pavlák). Rozhodčí: Ovsík – Řezníček, Hofman. Vyloučení: 3:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 666. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 4:1.

HC Stadion Vrchlabí: Vacek – Duran, Horáček, Kaštánek, Kynčl, Boukal, Bendík (A), Pelda, Perička – Cerman, Chalupa, Krsek, Kozák, Hlaváč, Chrtek, Tatar, Moník, Bláha (A), Urban (C), Šlaicher, Vognar.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Straka, Knesl, Holý, Pavlák, Svach – Nápravník, Houška, Šťastný (C), Kolda, Zídek, Jedlička, Míšek, Janča, Petrák, Novák (A), Ksandr.

Komentář k utkání

V zápase Vrchlabí proti Kobře Praha si Vacek zapsal zákrok proti Petrákovi ve 3. minutě. O chvíli později střílel Kaštánek. V 8. minutě trefil Moník tyč, branku zatím diváci neviděli. Tatar trefil pouze Sochůrkovu náruč, ve 13. minutě si ale před brankáře najel znovu, nepovedlo se mu ale dostat puk za jeho záda. Na druhé straně mohli skórovat hosté, Vacek si střelu od Janči pohlídal. HC Stadion byl od začátku třetiny aktivnějším týmem, ale jeho snaha zatím nebyla odměněna. Krsek trefil pouze beton Sochůrka. V poslední minutě Jedlička ujel na Vacka, vrchlabský gólman ale nemusel zasahovat, protože střela šla nad branku.

Druhá část už byla na góly bohatší. Ve 21. minutě Vacek sice puk vykopl betonem, ale kotouč se dostal pouze k Jedličkovi, který mohl puk dorazit do branky. Naštěstí pro domácí se tak nestalo, naopak - HC Stadion se dostal do vedení. V čase 21:47 se trefil Thomas Simon DURAN, který dostal přesnou přihrávku od Hlaváče. Ve 25. minutě mohl vyrovnat Kolda, ale Vacek si puk pohlídal v náručí. Následně přišlo vyloučení na straně Kobry, o půl minuty později se síly na ledě vyrovnaly. Vacek ve 26. minutě vychytal Koldu, který byl volný. Kobra se branky dočkala v čase 26:35, kdy se trefil Dominik NOVÁK, který měl před sebou poloprázdnou klec. Oba týmy už byly v plném počtu, když si Vrchlabí vzalo vedení zpět. V čase 28:19 si Bláha našel Ondřeje CHRTKA, který prostřelil Sochůrka. Třetí branku přidal v čase 28:39 Patrik URBAN. Poté byl vyloučen hostující Ksandr, ale domácí přesilovou hru nevyužili. Ve 35. minutě byl vyloučen další hráč Kobry, ale tentokrát se Vrchlabí dostalo do několika šancí. Na konci třetiny byli ještě vyloučeni Duran s Kaštánkem, ale ani tak Vrchlabí změnu stavu nepřipustilo.

Jedlička byl dnes při chuti, další šanci si našel hned na začátku třetí třetiny. Vacek ale získal puk. Ve 46. minutě dostal rukou do obličeje Svach, ale rozhodčí tentokrát nevylučoval. O chvíli později byla před Míškem prázdná branka, ale Bendík ukázal, že si dokáže poradit a puk skončil mimo klec. Také na druhé straně měl Sochůrek dost práce, Moník trefil pouze jeho samotného. Vrchlabští se další branky dočkali v čase 52:16, kdy se trefil Jakub TATAR a potrestal nepřesnou rozehrávku Kobry. V 58. minutě Sochůrek schoval puk do lapačky. Na konci třetiny došlo ještě k vyloučení vrchlabského Horáčka, ale pražští výhodu nevyužili.

Autor reportáže: Raina Tomanová, Stadion Vrchlabí




partneři klubu