12.06.2023

Bříška se vrací, Duda bude pokračovat

Martina Nová

Po roční otočce v Benátkách nad Jizerou se do kobří kabiny vrací ostrostřelec Kamil Bříška. Zároveň trenérský štáb branického celku potvrdil pokračování obránce Tomáše Dudy, který oblékal modrožlutý dres již uplynulé dvě sezóny.

Benátky nad Jizerou se v posledním ročníku pokoušely vrátit zpět do první ligy, právě i za pomoci Kamila Bříšky. Bývalý hráč jabloneckých Vlků přispěl 60 kanadskými body ve 36 zápasech, vsítil 31 branek a na 29 jich nahrál, ani to však nestačilo na postup a pobyt Benátek se ve třetí nejvyšší české soutěži se protáhl na další sezónu.

Do Kobry Kamil poprvé přestoupil v sezóně 2019/20, kdy s „A“ na dresu nasbíral neskutečných 89 bodů ve 42 zápasech za 48 branek a 41 asistencí, v následujícím play-off pak přidal ještě ve třech střetnutích dvě nahrávky. Následující ročník byl poznamenaný pandemií, ale 2021/22 opět brázdil druholigová kluziště a v tandemu s Lukášem Tondrem byl opět postrachem obrany, jeho bilance byla 37+48 (celkem 85 bodů) opět ve 42 zápasech. V play-off zapsal další tři kanadské body v pěti utkáních. Věřme, že to Kamilovi opět bude pálit s hadem na hrudi.

foto: hc-slavia.cz

Dalším potvrzeným hráčem na soupisce je obránce Tomáš Duda, který poslední dva ročníky pendloval mezi prvoligovou Slavií a druholigovou Kobrou. V ročníku 2021/22 odehrál v modrožlutém trikotu 16 zápasů s 8 kanadskými body (2+6), 10 trestnými minutami a v hodnocení +/- byl na nule. V uplynulém roce odehrál podstatně větší porci utkání, ve 32 duelech zaznamenal 2 góly a 7 asistencí, s 16 trestnými minutami a hodnocením -2, navíc naskočil i do play-off. Tento čtyřiadvacetiletý bek tedy dobře Braník zná a bude moci být patřičnou oporou týmu.


foto: hckobra.cz, hc-slavia.cz


partneři klubu