02.08.2023

Áčko vyjelo poprvé na led, kapitán bude Šťastný, jedničkou Ondrík

Libor Kokoška

Hráči A-týmu branické Kobry se v úterý sešli na prvním tréninku nadcházející sezóny. Při této příležitosti poskytl trenér a president klubu Miloslav Šeba obsáhlý rozhovor, ve kterém podrobně popsal změny v kádru, pokračující spolupráci se Slavií a ambice ve 2. lize.

Kdo tým přes léto opustil a jak velká ztráta to bude pro kvalitu týmu?

Tým opustil přes léto brankář Lukáš Sochůrek, který zamířil za novým angažmá do Kralup nad Vltavou. Je to pro nás velká škoda, jelikož Lukáš byl na branické prostředí už zvyklý a byl naší stabilní oporou v brance. Jsme ale nadále domluvení s Lukášem, že by se v budoucnosti mohlo jednat o jeho návratu zpět. Do sezóny ale i tak nastupujeme s dvojicí kvalitních brankářů, kteří by odcházejícího gólmana měli plně nahradit. Post jedničky má Matyáš Ondrík, záda mu bude krýt Matěj Kmec.

Další hráč, který už v branickém dresu nebude pokračovat, je obránce Adolf Straka. O pokračování Václava Zídka se stále jedná, Václav je zatím na dovolené a po jeho návratu bychom měli dolaďovat detaily. Podobná situace je i u Aleše Knesla, který je pracovně vytížen, je tedy možnost, že se připojí k týmu až v průběhu sezóny.

Kteří hráči už mají potvrzený přestup na Kobru?

Největší přestup, který jsme přes léto udělali, je jednoznačně návrat Kamila Bříšky. Za další povedené příchody bych označil prodloužení angažmá Tomáše Dudy a Vladislava Houšky. Úplně novou tváří bude Jakub Petržílka, jedná se o technicky schopného útočníka, který by se měl v týmu uchytit. Uvidíme, jak se mu v kempu budeme dařit. Tým chceme omladit, a proto máme v kempu několik mladých hráčů. Filip Holaník z juniorky Slavie u nás nakoukne poprvé do dospělého hokeje, Jakub Mulač se vrací ze zámoří a taktéž se s námi zapojí do kempu. Jako posila by se dal prezentovat i David Pelant, který se konečně zbavil zranění a opět oblékne dres Kobry.

Je v plánu další posílení mužstva? Pokud ano, tak na jaké pozice?

To určitě ano. Jak už jsem říkal, hledáme třetího gólmana, který by vytvořil větší konkurenci v brankovišti. V každém případě hledáme zkušeného centra, potřebujeme, aby lajny byly vyrovnanější, a hodil by se nám i do přesilovkové formace.

Jací hráči se připojí do kempu na zkoušku?

Přípravu s námi zahájí útočníci Svoboda, Procházka a obránce Šesták.

Bude pokračovat spolupráce se Slavií?

Ano, bude. Jsme domluveni na příchodech několika útočníků, v jednání jsou i střídavé starty Jiřího Stejskala, který ale zatím chce zabojovat o místo ve svém mateřském klubu.

Jak velký přínos bude mít pro tým návrat střelce Kamila Bříšky?

Velký. Kamil je bodový hráč, který bude v naší první lajně rozdílový hráč. Kamil před dvěma lety u nás už potvrdil své kvality a i v dalších týmech se mu dařilo. V letošní sezóně od něj budeme očekávat velký bodový přínos.

Kdo bude v letošní sezóně kapitán a kdo budou asistenti kapitána?

Kapitánskou pásku bude nadále nosit Tomáš Šťastný, "áčko" na dresu bude mít Kamil Bříška. O druhém asistentovi nechám rozhodnout kabinu.

Jaký je stav ohledně pokračování Marka Ryzáka?

Marek Ryzák je momentálně pracovně vytížený. S Markem nadále jednáme a doufáme, že se nám ho do týmu podaří přivést zpět.

Jaké jsou ambice do nadcházející sezóny?

Ambice máme podobné jako v minulosti. Chceme se dostat do play-off, ideálně se umístit v první šestce, abychom se vyhnuli předkolu play-off. V lednu uvidíme, jak stíháme krok s týmy ze špice druhé ligy, a případně posílíme tak, abychom mohli zabojovat o nejlepší čtyřku. Pokud bychom ambice dostat se v play-off co nejdále neměli, tak tu ani ten hokej hrát nemusíme. Záleží hodně i na tom, jak se nám podaří začátek sezóny, čekají nás dva těžké venkovní zápasy v Benátkách a v Písku.


FOTO: Alena Zapletalová


partneři klubu