15.08.2023

Na úvod přípravy prohra. Kobra nestačila na Příbram

Vít Trubička


Ve svém prvním přípravném utkání přivítala Kobra na svém ledě nedalekou Příbram. A prověrka to byla víc než náročná, Kobra už od první chvíle musela čelit většímu náporu ze strany Středočechů a už v první třetině musela dotahovat skóre. To se jí bohužel nepodařilo, tudíž si tentokrát odvezl vítězství soupeř.


přát., 15.08.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

0:7

(0:3, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. Pětník (Zdeněk), 13. Pětník (Kafka, Gengel), 19. Hasman (Havelka, Pinkas), 37. Kolda (Havlín, Pětník), 41. Bednařík, 50. Pinkas (Hasman, Havelka), 54. Josefus (Kolda, Havlín). Rozhodčí: Flégl - Figer, Hladil. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:7.

HC Kobra Praha: Ondrík (Kmec) – Šteiner (A), Duda, Holý, Pelant, Brůna, Dráb – Petržílka, Šťastný (C), Bříška, Holaník, Petrák, Matuška, Čermák, Janča, Míšek, Svoboda, Procházka, Vlček.

HC Baník Příbram: Šorf (Tichon) – Zdeněk, Havelka, Havlín, Jelínek, Patzelt, Beneš – Bednařík, Kolda, Chlouba, Kafka, Pětník, Gengel (A), Pinkas, Josefus (C), Hasman, Furch, Mařík.

Komentář k utkání

Braničtí vstoupili do prvního zápasu trochu pasivnějším způsobem oproti příbramskému soupeři. Do akce je dostala až ve čtvrté minutě přesilová hra, při níž zasypali gólmana Šorfa větším množstvím střel. Žádnou z nich ale nedokázali protlačit za jeho záda.

Naopak, v čase 9:30 inkasovali úvodní branku utkání. Postaral se o ní Richard Pětník, jehož střela se odrazila o tyč Ondríkovy svatyně a zamířila za brankovou čáru. Netrvalo to příliš dlouho a Richard Pětník gólově zaúřadoval podruhé. Rozdíl trval jen tři minuty. Mezi tři tyče mu tentokrát zaplula rána z prostoru pro vhazování.

Hosté z Příbrami zůstávali i nadále aktivnější, nicméně k další trefě jim pomohla až přesilová hra. Na 3:0 v devatenácté minuty upravil skóre dělovkou od modré Josef Hasman. Právě tento stav po úvodní dvacetiminutovce zůstal na časomíře svítit a Kobra tak musela dotahovat ztrátu.

Druhá třetina naopak z pohledu Kobry začala víc než ideálně. Už po 26 vteřinách hry se pokusil odraženou Šteinerovu střelu doklepnout za Šorfova záda kapitán Branických Tomáš Šťastný. Zakončení mu ovšem příliš nesedlo. Pak ale měl více ze hry Baník, který prověřoval gólmana Ondríka střeleckými šancemi z různých úhlů. Ke gólu se ale dostal až v čase 16:24 a znovu v přesilovce. Po salvě příležitostí nakonec doklepl puk do branky exbranický Matěj Kolda a hosté tak vedli už o čtyři branky.

Ve zbylých minutách druhého dějství měl ovšem více práce příbramský gólman Šorf. Na gólové listině se ale nic nezměnilo, Kobra na svého soupeře ztrácela čtyři branky.

Počátek třetí třetiny přinesl další gól velmi rychle. Po dvanácti vteřinách vyšel Baníku první atak na branku Kobry. Puku se po chybě domácích zmocnil Lukáš Bednařík, který nekompromisně navýšil už na 5:0 pro Příbram.

Hosté byli i nadále aktivnější. Mezi třemi tyčemi Kobry ale předvedl řadu úspěšných gymnastických zákroků brankář Ondrík. Díky tomu se mohl i domácí tým dostat dopředu. Přesto nakonec znovu inkasoval. Ondrík se sice znovu bravurně natáhl po kotouči, nicméně ten ještě dokázal přes něj doklepnout Tadeáš Pinkas.

Následně Středočeši ukázali, že zvládají dávat góly i ve vlastním oslabení. Petr Josefus se zjevil mezi kruhy před brankou Ondríka, odkud dokázal přehodit puk přes betony strážce kobří svatyně a zavěsil už sedmou trefu svého týmu. Ve zbylé pětiminutovce byl blízko kontaktního gólu Tomáš Šťastný, jehož zakončení do tyčky se ovšem odrazilo k Šorfovi, který puk zalehl svým tělem. Pak ještě získala Kobra početní výhodu. Tu už si ale hosté dokázali ohlídat, díky tomu si odvážejí z Prahy vysoké vítězství.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Sice ještě nemáme natrénováno tolik jako Příbram, ale čekáme lepší výsledky. Obzvlášť od první lajny, kterou máme momentálně jako jedinou pohromadě. Druhá se nám stále formuje, teď jsme také podepsali Tomáše Urbana, který by nám měl výrazně pomoci. Houška, který dnes nehrál, by měl už v pátek nastoupit, k tomu je na cestě ještě jeden obránce. Doufám a věřím, že proti Letňanům to bude lepší.“

Miroslav Bláha (HC Baník Příbram): „Na to, jaké byly podmínky z hlediska počasí a podobně, tak se jednalo o vydařené utkání. Dařilo se nám ve věcech, které jsme chtěli. Hlavně první a třetí třetina byla z naší strany povedená, na druhé musíme ještě zapracovat.“



partneři klubu