16.08.2023

Šťastný: Musíme přidat na pohybu a být důraznější

Martina Nová

Úvodní přípravný zápas na sezónu 2023/24 se branické Kobře nevydařil. Od Příbrami schytala sedm branek a žádnou nevsítila. Tým však během letní přestávky prošel velkou obměnou, a jak přiznal kapitán TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, na herním projevu to bylo znát zejména v úvodní dvacetiminutovce, kdy mužstvo obdrželo tři góly.

foto: Alena Zapletalová

Tomáši, panovalo vedro jak venku, tak vevnitř. Jak se vám hrálo, jaký byl led?
Je pravda, že od neděle, co začala vedra, tak je led horší. Vedení se s tím snaží něco dělat, ale počasí neporučíte. Není to ideální, každopádně je to úplně jedno, protože soupeř měl stejné podmínky jako my...

Přeci jen ale pro Příbram to byl již druhý přípravný zápas, pro vás zatím první, tak jak jsi se ty osobně cítil po fyzické stránce?
Cítil jsem se velmi dobře, ve fyzičce problém nebyl. Myslím si, že nás hodně srazila první třetina, která byla z naší strany nervózní. Dlouho jsme nehráli, jsou tu kluci, kteří se chtějí předvést a probojovat se do týmu, takže nervozita byla znát. V první třetině jsme dostali hned tři góly, ve druhé už to bylo lepší. Po přestávce jsme si k tomu něco řekli v kabině, začali jsme hrát tak, jak jsme chtěli, jenže pak jsme dostali čtvrtý gól, který nás opět srazil na kolena. Už jsme neměli sílu to dotáhnout.

Po uplynulé sezóně se tým hodně obměnil, je tu mnoho nových hráčů, mohlo tohle mít vliv na výsledek?
Stoprocentně ano. Kluci z Příbrami spolu hrají dlouhodobě, vždy jen doplní pár hráčů. Jádro jim zůstává stejné. Nás je nyní v týmu zhruba pět stálic, jinak se hráči hodně točí, takže nám to chvíli trvá, než si na sebe zvykneme.

V závěru zápasu jsi měl velikou šanci vstřelit alespoň jeden gól, bohužel jsi nastřelil tyčku. Vyčítal sis to?
Je pravda, že mě to mrzelo z toho pohledu, že jsme mohli aspoň mít úvodní gól jako tým za sebou. Teď musíme čekat do dalšího zápasu. Každý z nás čeká netrpělivě na první gól v sezónně, takže i já osobně bych byl radši, kdybych se trefil a spadla ze mě tíha. Na druhou stranu byl to první přípravák, za rozhodnutého stavu, takže chmurné myšlenky na mě nešly.

Co bys zlepšil do příštího zápasu, který nás čeká doma s Letňany?
Musíme přidat na pohybu a být důraznější. Ve středu a ve čtvrtek máme trénink, tak si k tomu řekneme víc. Zatím jsme taktiku neřešili, trénovali jsme jen klasickou střelbu, abychom se rozehráli. Už se budeme snažit dodržovat systém, a protože to bude druhý zápas, tak jemná omluva prvního přípraváku už nebude na místě.


partneři klubu