17.08.2023

Do Braníku přiletí Letci z Letňan

Martina Nová

Kobru čeká v pořadí druhé přípravné utkání na nadcházející sezónu. Do cesty se jí postaví pražský sok z Letňan, pro kterého to bude v přípravě premiérový duel. V pátek 18. 8. v Braníku startujeme již v 17:00, vstupné je zdarma.

Letce čeká velmi náročná příprava na sezónu 2023/2024. Kromě dvojzápasu s Kobrou mají na programu další tři zápasy s druholigovými celky, dva odehrají s Příbramí a jeden s Vrchlabím. Také je ale čeká měření sil s prvoligovou Slavií Praha, a dokonce dvě mezistátní utkání. V následujícím týdnu budou hostit Red Bull Salzburg a koncem srpna výběr Maďarska.

Áčko Letňan doznalo během letní pauzy velkých změn. Hned čtveřice hráčů včetně gólmana Jaroslava Brázdila přesídlila do Benátek nad Jizerou, tři hráči ohlásili konec kariéry a další dva poputovali do Vrchlabí a Příbrami. Nicméně co se týče příchodů, tak se jedná o velmi zvučná jména.

Na soupisku přibyla hned dvojice gólmanů, Josef Němeček přišel na sever Prahy z prvoligového Prostějova a Vojtěch Nečas z B-týmu Pardubic. Obranu vyztuží Jiří Drtina, který poslední tři sezóny působil v Ústí nad Labem. Kromě obranných schopností může nabídnout i bodový přínos, za Slovan v uplynulém ročníku nasázel 6 gólu s 20 asistencemi ve 44 zápasech. Oporou bude jistě také Ján Niko, dlouholetý člen liberecké akademie, který má bohaté zkušenosti z první ligy, tam dosud hájil dres Kolínu.

Nesmíme zapomenout ani na novinky v útoku, Letňany přivábily hned trojici prvoligových forvardů. Z Třebíče se zpět do Prahy vrací Tomáš Pšenička, bývalý hráč Sparty i Slavie Praha. Z Kolína připutoval Jakub Sklenář, ano, ten Jakub Sklenář, který dlouhé roky působil v extralize v barvách Slavie a chomutovských Pirátů. Poslední oznámenou posilou je ve výčtu slávistický Pavel Mrňa, držitel extraligového titulu a a poháru ze španělské ligy. Je tedy vidět, že v Letňanech si brousí zuby na boj o Chance ligu.

související články


partneři klubu