18.08.2023

Kobra na Letce nestačila

Martina Nová


Před víkendem čekalo branické hráče klání s letňanskými Letci. Sok z Prahy od první třetiny udával tempo. V úvodu druhé části se ještě Braničtí pokusili zdramatizovat utkání, když se prosadil Dominik Šteiner, nakonec však domácí padli jasným výsledkem 1:4.


přát., 18.08.2023 v 17:00

HC Kobra Praha

HC Letci Letňany

1:4

(0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Šteiner (Houška) – 12. Theimer, 17. Turek (Korčák), 28. Turek (Poppel), 30. Niko (Poppel). Rozhodčí: Flegl – Hradil, Teršíp. Vyloučení: 1:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Kobra Praha: Pittr (Ondrík) – Pelant, Šteiner, Duda, Dráb, Mulač, Houška, Matuška, Petržílka, Vlček, Petrák, Novák, Holaník, Janča, Míšek, Procházka, Čermák, Svoboda.

HC Letci Letňany: Němeček (Nečas) – Háva, Niko, Drtina, Fiala, Guryevsky, Ducháč, Dudáček, Kolářík, Nagy, Jobánek, Poul, Fibingr, Hájek, Theimer, Vágner, Mácha, Poppel, Švec, Korčák, Turek.

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Letňan, nicméně i vinou vyloučeních se dočkali úvodní trefy až ve 12. minutě, kdy se prosadil Oto Theimer. Před sirénou se skóre měnilo ještě jednou, a to po trefě Štěpána Turka, který neminul poloprázdnou branku. V samotném závěru dostala Kobra příležitost snížit manko, ale přesilovku nevyužila.

Skórovat se jí povedlo až v prostřední části. Ve 24. minutě se uvolnil po pravém mantinelu Dominik Šteiner a od hrany brankoviště poslal přesnou střelu do sítě. Vyrovnání mohlo přijít v další početní výhodě, ale Braničtí nedokázala propálit Němečka. Místo toho ještě před návratem pátého letňanského hráče na led kapituloval domácí brankář potřetí v utkání, podruhé se prosadil Štěpán Turek.

V polovině utkání přišel vůbec první trest pro Kobru, Houška se provinil držením a Letňany svou šanci nezahodily. Z přesilové hry uběhlo pouhých osm vteřin a zcela volný Ján Niko na pravém kruhu poslal kotouč k tyčce. I přes další vyloučení Letců ve třetí dvacetiminutovce se Branickým nepodařilo přidat další trefu do sbírky, a tak si připisují prohru s výsledkem 1:4.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Přestože nám chyběly čtyři opory týmu, tak už to bylo lepší oproti utkání s Příbramí. Nicméně, už musíme finalizovat složení formací, aby to mohlo fungovat, jak potřebujeme. Řekli jsme, že uvolníme tři juniory do krajského přeboru. Stále je budeme sledovat, nicméně bude pro ně lepší, aby pravidelně hráli, než aby zde jen trénovali. Pak ještě přijde do druhé formace Tomáš Urban. Proto by to v Příbrami už mohlo být o kousek lepší. Problém ale je v tom, že máme stále moc zraněných obránců. Momentálně nám chybí dva. Později přijde Stejskal ze Slavie, kde nyní musí hrát. Musíme ale sehnat ještě jednoho už pro zápas v Příbrami, aby to nebyl takový propadák jako doma. Myslíme, že rozšíření počtu brankářů o Pittra může jen prospět v tom, že uvidíme, kdo bude jasná jednička. Musíme se připravit na příští týden, který bude totožný jako tento. Jak Příbram, tak Letňany jsou kvalitní soupeři, proto zápasy s nimi budou pro nás důležitou prověrkou pro stavbu kádru.

Ondřej Poul (HC Letci Letňany): Na první utkání dobré. Jsem spokojený, že jsme vyhráli, přestože spousta kluků zůstala v Letňanech na tréninku. Ještě máme deset hráčů do základní sestavy v záloze. Zde jsme spíše zkoušeli nové hráče, z nichž se někteří osvědčili, někteří ještě budou muset máknout. Jsme spokojeni s výsledkem, částečně i s předvedenou hrou. Přestože jsme netrénovali přesilovky a oslabení, tak se nám v obou situacích dařilo. Brankář podal nadstandardní výkon, máme se od čeho odrazit do dalších přípravných zápasů.



partneři klubu