18.08.2023

Chceme utvořit konkurenceschopnou sestavu, je třeba se pořádně sehrát, říká Dominik Šteiner

Vít Trubička

Jednou z dlouholetých opor Kobry je Dominik Šteiner, který se pro letošní sezónu stal úvodním střelcem Branických v přípravných soubojích, když v druhé třetině souboje s Letňany snížil na 1:2. I tak ale nakonec Kobra podlehla soupeři 1:4. „Snažili jsme se napravit dodržování systému, povedlo se nám to ale jen v první a ve třetí třetině,“ popsal vývoj týmové hry během zápasu proti Letcům.

Máte za sebou první dva přípravné zápasy. Jak náročné byly po tak dlouhé pauze?

Já tu pauzu neměl až tak dlouhou, do konce června jsem zde trénoval s dětmi. Ale samozřejmě je to náročné, moc tomu nepřidá ani to vedro, které je aktuálně venku. Po osobní stránce ještě cítím, že potřebuju nabrat trochu kondice, alespoň na tom ledě. Nejsem zatím v úplné top formě.

Dlouhou dobu jste se drželi bez inkasovaného gólu. Pak jste ještě vaší trefou snížili. Dá se říct, že jste si v tomhle vzali něco z utkání s Příbramí?

My jsme obecně v předchozím zápasu s Baníkem nebyli s výkonem spokojeni. Určitě si myslím, že tenhle tým má na víc než co předvedl v prvním utkání, potažmo i teď v tom druhém. V úvodním duelu jsme ještě nebyli tak srovnaní systémově, to jsme se nyní snažili napravit. Ačkoliv se nám to povedlo víceméně dodržovat jen v první a ve třetí třetině. V té druhé jsme měli minely v tom smyslu, že jsme propadali a všichni hráli takový hurá hokej, nikdo si nedržel své posty. To nás po vstřeleném gólu srazilo.

Přesto, když jste dokázali snížit, cítili jste, že by mohlo přijít dorovnání, třeba i obrat?

Já osobně tomu věřil. Myslím, že jsme mohli i výsledkově zápas dotáhnout trochu jinam. Změnil se ale po vstřelení gólu trochu obraz hry, místo toho, aby nás to nakoplo. Letňany si navíc vzaly oddechový čas a něco si řekly. My jsme naopak přestali hrát.

Právě váš gól padl po poměrně hezké příležitosti. Jak byste jí popsal?

Vytahoval jsem puk u nás v pásmu a viděl jsem Vláďu Houšku, jak si vepředu odskočil. Tak jsem mu poslal puk trochu do jízdy, on to zatáhl do útočné třetiny. Najel jsem si na střed a obdržel jsem zpětnou přihrávku krásně do prostoru. Cítil jsem, že mám rychlost oproti bekovi, který mě stíhal. Tak jsem to zkusil objet a zasunout za gólmana, což se povedlo.

V jaké fázi je aktuálně týmová předsezónní příprava?

Máme domluvených osm přátelských utkání. Jde o to, abychom se pořádně seznámili, sehráli, s novými spoluhráči. Chceme tak vytvořit sestavu, která bude poté konkurenceschopná. Samozřejmě, je to i o trénování, všichni se do toho musíme pořádně dostat a nabrat kondici, abychom byli na začátku ročníku stoprocentně připraveni.

Jaké to je sehrávat se s novými spoluhráči? Těch změn v kádru před sezónou proběhlo trochu více.

Já osobně kluky, se kterými bych měl hrát ve formaci (s Tomášem Šťastným, Kamilem Bříškou a Vláďou Houškou), znám delší dobu, obecně se všichni mezi sebou známe. Nicméně vždy, když přijde do týmu někdo nový, tak se musí zapracovat, musí si najít svou pozici, aby do něj zapadl a byl týmů stoprocentně prospěšný.

Po víkendu vás čeká další zápas s Příbrami, tentokrát venku. Jak se na něj připravit?

Doufám jen, že nebude takové vedro jako je teď (smích). Určitě musíme nadále pracovat na našem systému a musíme mít lepší pohyb. Příbram je zkušenější tým, dokáže si nahrát. My se jim musíme vyrovnat jak v osobních soubojích, tak bruslařských dovednostech.


partneři klubu