25.08.2023

První výhra v přípravě! Kobra smetla v přestřelce Letňany

Vít Trubička


Poprvé v přípravě úspěšně! Braničtí vezou z Letňan první vítězství v letní přípravě. Hned dvakrát se jim povedlo dorovnat nepříznivý stav, následně ho i otočit a vrátit tak Letcům na jejich půdě úvodní vzájemnou porážku z Braníku.


přát., 25.08.2023 v 17:00

HC Letci Letňany

HC Kobra Praha

4:5

(2:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Nagy (Sklenář, Mrňa), 11. Sklenář (Mrňa, Niko), 50. Mácha (Jobánek, Vacín), 60. Mácha (Vacín, Uhlík) – 10. Vlček (Novák, Šteiner), 15. Novák (Matuška, Vlček), 39. Míšek (Kvasnička, Vlček), 56. Dráb (Houška), 59. Novák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5.

HC Letci Letňany: Nečas – Háva, Niko, Chalupa, Fiala, Němeček D., Ducháč, Dudáček, Guryevskyi, Nagy, Sklenář, Mrňa, Uhlík, Pšenička, Straka, Theimer, Hájek, Poul, Vacín, Mácha, Jobánek.

HC Kobra Praha: Pittr – Stejskal, Štajner, Pelant, Dráb, Mulač, Houška, Matuška, Holaník, Vlček, Petrák, Novák, Kvasnička, Tichý, Míšek, Fibigr, Vágner.

Komentář k utkání

Úvod zápasu se pro Kobru nevyvíjel zrovna pozitivně. Už po osmnácti vteřinách hry se Letci dostali do vedení. Přihrávku přes mezikruží si osvojil Martin Nagy, který z první přesně uklidil kotouč k bližší tyči Pittrovy klece. Kobra se ale nenechala zahanbit a v polovině prvního dějství přišla odpověď. Zpoza branky poslal přihrávku nahoru Dominik Novák, a to přímo na stojícího Filipa Vlčka, jemuž se povedlo puk přesně doklepnout za záda gólmana Letňan.

Letci si ale po minutě uzmuli vedení zpět. Zásluhu na tom měl Jakub Sklenář, který si najel středem pole před branku a švihem umístil kotouč k pravé tyčce. Nicméně, Kobra i na podruhé dokázala vyrovnat. Na hranici brankoviště stál Dominik Novák, jehož přesné zakončení po přijatém pasu obletělo ležícího gólmana domácího týmu.

Nadále aktivní byly oba týmy, nicméně žádná další branka nepřišla. Po první dvacetiminutovce byl tedy stav 2:2.

Na prahu druhé třetiny získala Kobra početní výhodu. V ní byl ale spíše aktivní oslabený domácí tým, který si po nějaké době dokonce vybojoval trestné střílení. Toho se ujal zkušený Pavel Mrňa, avšak tentokrát blafákem Pittra nepřekonal.

Hra tak pokračovala poměrně vyrovnaným dojmem, Kobra v závěru měla další přesilovku. Tu sice nevyužila, nicméně minutu po jejím konci se poprvé v utkání dostala do vedení. Filip Vlček před brankou přiklepl puk na dojíždějícího Robina Míška, jemuž se zadařilo pohotově zakončit do odkryté klece. Díky tomu vedla Kobra po druhé periodě těsně 3:2.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji Braničtí a letňanský gólman měl vskutku kvantum práce. Povedlo se mu ale vychytat i samostatný nájezd jednoho z hráčů Kobry po hrubé chybě bránících Letců. I díky tomu se domácí dostali zpátky do hry, když odražený puk od Pittrových betonů přesně doklepl mezi tři tyče Adam Mácha.

Díky tomu tlak ze strany Letňan trochu narostl a gólman Pittr si v brankovišti moc neodpočinul. Přesto to ale byla Kobra, která se dostala zpět do vedení. Nahození Jakuba Drába od modré s notnou dávkou štěstí přepadlo přes chumel hráčů obou týmů a zapadlo za záda Nečase.

Pak se ale otevřela velká příležitost pro Letce, přesilovku v 58. minutě ještě podpořili odvoláním brankáře a zprvu se také dostávali do šancí. Ján Niko těsně přestřelil klec Branických. O 61 vteřin po startu letňanské přesilovky ovšem pro ně přišla studená sprcha v podobě gólu Dominika Nováka, který přetlačil u mantinelu dva protihráče a posléze s klidem dovezl puk do prázdné branky.

Letňanským už ani nepomohlo snížení Adama Máchy 53 vteřin před závěrečnou sirénou. Kobra si na jejich kluzišti připsala první výhru letošní letní přípravy.




partneři klubu