30.08.2023

Boj do poslední chvíle. Kobra padla až v prodloužení

Vít Trubička


Braničtí mají za sebou další přípravné utkání na venkovní půdě. Do zápasu vstoupili velmi dobře. Díky dvěma gólům Tomáše Šťastného drželi slibný náskok. Ten ovšem nakonec zvládly domácí Benátky otočit, navíc navrch přidaly rozhodující trefu na prahu 62. minuty. Kobra si tak druhé vítězství v řadě nepřipsala.


přát., 30.08.2023 v 18:00

HC Benátky nad Jizerou

HC Kobra Praha

3:2pr.

(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Husák (Kusý), 49. Antoš (Kučera, Král), 62. Hozák (Kučera) – 19. Šťastný (Šteiner, Bříška), 28. Šťastný (Bříška, Šteiner). Rozhodčí: Macháč – Horažďovský, Kettner. Vyloučení: 4:3, navíc Řepík (BEN) a Mulač (KOB) - oba 5 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Benátky nad Jizerou: Hradiský – Němeček, Čížek, Kuna, Klodner, Haspeklo, Antoš – Řepík, Kučera, Hozák – Havlas, Král, Dvořák – Kusý, Husák, Hejňák – Plíšek.

HC Kobra Praha: Ondrík – Dráb, Šteiner, Pelant, Holý, Mulač, Vágner – Houška, Bříška, Šťastný – Matuška, Petrák, Vlček – Holaník, Janča, Míšek – Fibigr.

Komentář k utkání

Do přípravného utkání na půdě Benátek nad Jizerou vstoupila Kobra poměrně aktivně. Už po 33 vteřinách hry prověřil pozornost gólmana Hradiského Dominik Šteiner. Do střelecké přetahované se ovšem zapojil i domácí tým, tedy i Matyáš Ondrík měl před sebou obrovské množství práce.

Na úvodní gólovou trefu ale bylo nutné čekat až do samého závěru prvního dějství. Špatně vyhozený kotouč od benáteckých obránců převzal kapitán Branických Tomáš Šťastný a tvrdou bekhendovou ránou umístil kotouč nad lapačku strážce svatyně Středočechů. V závěru se ještě Benátky odhodlaly ke dvěma nadějným pokusům v podání Petra Krále. Ovšem jak jeho samostatný výpad, tak přečíslení dvou proti jednomu zvládl Ondrík pokrýt a Kobra tak odcházela do kabin šťastnější.

Start druhé periody vyšel lépe Benáteckým, kteří od počátku zasypali Matyáše Ondríka salvou střeleckých příležitostí. Brankář Kobry ale zvládl svůj tým podržet, naopak záhy znovu inkasoval domácí tým. V početní výhodě se dostal do zakončení Tomáš Šťastný. Jeho první střelu sice ještě Hradiský vyrazil, na dorážku už ale nestačil a Šťastný si připsal druhou trefu v tomto klání.

V polovině utkání se ovšem zápas poněkud přitvrdil. Výsledkem budiž dva pětiminutové tresty za bitku pro domácího Řepíka a branického Mulače. Aktivnější ale zůstala Kobra. Před brankou Benátek se objevil Vladislav Houška, který se odhodlal ke kličce před gólmanem Hradiským, nicméně v klíčovém momentu mu kotouč utekl.

Třicet vteřin před koncem druhé třetiny se ale Benáteckým povedlo snížit. Před branku si najížděl Ján Husák, který obdržel přesný pas od Kusého a přesně jej zacílil mezi tři tyče branické klece. Kobra tak stejně jako po první části odcházela do kabin s náskokem jednoho gólu.

Úvod závěrečné třetiny patřil Kobře, které ještě pomohla přesilová hra. Benátečtí se ale po jejím skončení vrátili do hry a ve 49. minutě se jim povedlo vyrovnat. Milan Antoš využil polohy ležmo gólmana Branických a neomylně poslal puk za jeho záda.

Kobře ovšem padla do karet další přesilovka. Nadvakrát se dostal do zakončení Vladislav Houška, nicméně poprvé ho Hradiský polapil, podruhé Houška přestřelil odkrytou branku domácího celku. Hra tak aktivně pokračovala na obou stranách. Gól už ale k vidění nebyl a zápas dospěl do prodloužení.

Nadstavbová část příliš dlouhého trvání neměla. V čase 61:01 si Jiří Hozák položil gólmana Ondríka a bekhendem uklidil puk do branky. Benátečtí tak dokázali otočit vývoj klání ve svůj prospěch a uzmuli vítězství.




partneři klubu