06.09.2023

Kobře se odvetný zápas nevydařil, padla 1:4

Martina Nová


Na branický led zavítaly k odvetnému utkání Benátky nad Jizerou. Hosté byli rozehraní po náročném triu na přelomu srpna a září, Kobra naopak poslední herní tempo zažila právě proti Benátkám. Domácím se nepovedlo odčinit prohru z pojizerského ledu a padli na vlastním kluzišti 1:4.


přát., 06.09.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Benátky nad Jizerou

1:4

(0:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 52. Matuška (Pelant) - 8. Šafránek (Zumr), 20. Jankovský (Tondr, Šafránek), 29. Hejňák (Zumr), 35. Šafránek (Dvořák). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

HC Kobra Praha: Pittr (41. Kmec) – Pelant, Šteiner, Duda, Dráb, Holý, Houška, Dominik Novák, Kvasnička, Bříška, Šťastný, Tichý, Havrda, Matuška, Nagy, Vlček, Petrák, Dudáček.

HC Benátky nad Jizerou: Hradiský (Brázdil) – Čížek, Němeček, Klodner, Kulvejt, Tondr, Kuna, David Novák, Hozák, Kučera, Řepík, Jankovský, Šafránek, Zumr, Hejňák, Dvořák, Peca, Havlas.

Komentář k utkání

Do utkání lépe vstoupili domácí z Braníku. Hradiský měl v úvodních momentech plné ruce práce, všechny šance Pražanů ale úspěšně vykryl. Hosté ze Středočeského kraje se postupně osmělili a nakonec se také jako první prosadili. Již v 8. minutě otevřel skóre David Šafránek a Kobře to sebralo vítr z plachet. Do sedla se pokusili domácí vrátit v přesilové hře, nicméně vlivem tlaku do branky se sami provinili faulem. I když Braničtí v oslabení neinkasovali, gólu do šatny se nevyhnuli. Ve 20. minutě na dvoubrankový rozdíl zvýšil Václav Jankovský.

Druhá třetina měla trochu volnější tempo, nicméně i tak byly vidět šance na obou stranách. Po chybě Šťastného na čáře mohl skórovat Hozák, ale Pittr zasáhl. O chvíli později měl šanci na hokejce pro změnu Kvasnička, jenž minul spoluhráče u branky. Kobra dostala šanci snížit manko v další početní výhodě, nicméně krátce po jejím konci usedl na trestnou lavici domácí Havrda a Benátky provinění potrestali. Na 3:0 zvýšil Pavel Hejňák. Pražané byli psychicky na dně a hosté je tlačili do vlastního pásma. Vše vyústilo ve čtvrtý gól týmu z Pojizeří, pod který se zapsal opět David Šafránek.

Do třetí části nastoupil v domácí brance Matěj Kmec, oproti svému předchůdci ale měl klidnější pobyt v brankovišti, neboť se tempo hry zvolnilo. Nakonec se domácím hokejistům podařilo odčarovat Hradiského kouzlo, v 52. minutě Jan Matuška protlačil kotouč za jeho záda a snížil stav na 1:4. K vidění byla dokonce hra čtyři na čtyři, do konce základní hrací doby už ale další gól nepadl a domácí padli 1:4.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Rozhodli jsme se, že dnes vyzkoušíme větší množství hráčů, kteří by připadali v úvahu do sestavy. Prvních deset minut to vypadalo dobře, soupeře jsme přestříleli, ale co je to platné, když nedáváme góly. Bez produktivity to nejde, v zakončení jsme dnes byli druzí. V pondělí nás čekají Řisuty, proti kterým budeme chtít ten systém trochu vyladit. Nebude to jednoduchý zápas."



partneři klubu