07.09.2023

Byl to dobrý zápas, ale zradila nás produktivita, říká Houška po prohře s Benátkami

Matěj Sousedík

Kobra sehrála ve středu další přípravné utkání, ve kterém se podruhé v rámci přípravy utkala s Benátkami. Na ledě soupeře prohráli 2:3 v prodloužení, ve středu doma padla 1:4. V dresu Kobry u toho byl i útočník Vladislav Houška, který se po zápase podělil o své dojmy.

Utkání se výsledkově Branickým nepovedlo a i přes několik šancí nakonec zvítězil soupeř. Jaký to byl podle útočníka Houšky zápas? „Zápas bych zhodnotil tak, že jsme prohráli, byli jsme neproduktivní v koncovce, ale jinak si myslím, že ten výkon nebyl špatný, měli jsme tam už nějaké prvky, které chceme, akorát jsme nebyli produktivní," říkal po zápase domácí forvard.

Kobře sice vyšel začátek a byla aktivnějším celkem, ale přesto se nakonec jako první prosadil soupeř. Co to podle Houšky způsobilo? „Jak jsem říkal, bylo to hlavně o produktivitě. Ten gól, který jsme dali, je ze 70% umění a ze 30% štěstí, které jsme dnes neměli v koncovce. Bylo tam spousta šancí, které měly skončit gólem, ale neskončily, což je škoda," vracel se k neúspěchu v koncovce Houška. Do první pauzy inkasovala ještě jednou. „Všechno bylo jenom o produktivitě, o ničem jiném to nebylo."

Kobře v zápase nevycházely ani přesilové hry, ve kterých ani jednou neskórovaly. Podle Houšky je důležité tuhle herní činnost do začátku ligy ještě potrénovat a zlepšit. Houška odehrál proti Středočechům oba dva přípravné zápasy. Viděl v nich branický útočník nějaké rozdíly?Myslím, že to bylo odlišné hlavně z hlediska výkonu, protože v utkání v Benátkách, i když to dopadlo výsledkově lépe, mi přišlo, že to bylo výkonnostně horší než dnes."

Na závěr pak dostal Houška otázku, jak se těší na novou sezónu a jaké jsou týmové cíle pro nadcházející sezónu. „Těším se na novou sezónu moc, protože léto už bylo dlouhé. Naše cíle jsou stejné jako loni, udělat šestku, ideálně čtvrtfinále a hrát na předních příčkách," uzavírá hodnocení zápasu Houška.


partneři klubu