10.09.2023

Předposlední zápas přípravy, do Braníku přijedou Řisuty

Marek Baloun

Kobru čeká poslední domácí dvojzápas před startem nové sezóny. Soupeřem mu budou buldoci z Řisut, tradiční druholigový soupeř. Spraví si Pražané chuť po dvou porážkách v řadě? Úvodní buly je jako vždy naplánováno na 18. hodinu.

Řisuty naskočily do prvního přáteláku až na konci srpna, odehráli tak jen dvojici zápasů s Kralupy nad Vltavou a jeden souboj s Benátkami. Na úvod dostali podobně jako Pražané studenou sprchu, tato byla ale o hodně ledovější. Kralupy totiž soupeře nešetřily a po 60 minutách na světelné tabuli svítilo skóre 12:1. Následoval prvozářijová cesta do Benátek, kde už to tak tvrdé nebylo, stejně ale Buldoci opět neuspěli a odvezli si porážku 2:5. Zatím poslední návrat do Kralup dopadl už vyrovnaně, když domácí vyhráli pouze o jednu branku 3:2.

Řisutský lodivod Pavel Křepelka pro novou sezónu dostal do týmu několik nových jmen. Tím nejzvučnějším je 190 cm vysoký útočník Jakub Hajný, který má přes sto extraligových startů za Kladno a v poslední sezónu trávil v Sokolově a B-týmu Pardubic. Z polské nejvyšší soutěže se do Čech vrátil Ondřej Volráb, který taktéž hrával za Rytíře, zkušenosti ale má i ze Šumperku, Ústí, ale ještě jako junior nakoukl i do švédského MODO nebo do reprezentace U18. V týmu pokračují i kapitán Vítězslav Bílek, Petr Patyk, Michail Potěchin, Pavel Řepka, Vincent Keszi či Juja Okegawa. Naopak produktivní útočníci Zdeněk Petráš a Ondřej Sýkora odešli za Vladimírem Růžičkou do Ústí nad Labem.

Kobra v posledním přípravném utkání přivítala doma Benátky a jak dopadl první zápas těsně (2:3p), odveta byla jednoznačná. Hosté byli oproti týmu Miloslava Šeby rozehraní, postupně přebrali otěže a nakonec zvítězili 4:1. Branickým se podařilo skórovat až v 52. minutě po trefě Jana Matušky. President klubu a hlavní trenér v jedné osobě tak pochopitelně nebyl spokojen. „Rozhodli jsme se, že dnes vyzkoušíme větší množství hráčů, kteří by připadali v úvahu do sestavy. Prvních deset minut to vypadalo dobře, soupeře jsme přestříleli, ale co je to platné, když nedáváme góly. Bez produktivity to nejde, v zakončení jsme dnes byli druzí.

související články


partneři klubu