11.09.2023

Doma jsme deklasovali Řisuty 9:3

Martina Nová


Na branický led zavítal tradiční soupeř z Řisut, který v prvních momentech zápasu Kobru pěkně potrápil, nicméně domácí hokejisté ukázali svou sílu. Ještě do konce první třetiny bylo vyrovnáno, a pak už to byla krasojízda Branických, kteří nasázeli soupeři devět branek a zvítězili vysoko 9:3.


přát., 11.09.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

9:3

(2:2, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 20. Novák (Stejskal, Vlček), 20. Kvasnička (Tichý, Matuška), 32. Novák (Petrák), 33. Havrda (Houška, Pelant), 34. Tichý (Dudáček), 42. Novák (Holý, Duda), 44. Stejskal (Šťastný, Kvasnička), 46. Nagy (Šťastný), 47. Vlček (Havrda, Novák) – 6. Patyk (Strnad, Bílek), 18. Hajný, 49. Pejchal (Potechin, Čech). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 9:2, 9:3.

HC Kobra Praha: Ondrík (30. Pittr) – Pelant, Šteiner, Duda, Dráb, Holý, Houška, Novák, Kvasnička, Dudáček, Šťastný, Tichý, Havrda, Matuška, Nagy, Vlček, Petrák, Stejskal, Mulač

HC Řisuty: Pánek (32. – 47. Horák) – Zich, Volráb, Jakubec, Potechin, Malovický, Strnad, Bílek, Patyk, Bouřil, Hajný, Čech, Pejchal, Brandejský, Chamrád, Okegawa, Výrut

Komentář k utkání

Do utkání o poznání lépe vkročili hosté, kteří si již po pěti minutách hry vybojovali vedení zásluhou Petra Patyka. Následující přesilovky na obou stranách zůstaly nevyužity, nicméně ta v 18. minutě byla ze strany Řisut potrestána trefou Jakuba Hajného. S Kobrou to nevypadalo vůbec dobře, ale nevzdala se a ještě před sirénou zatnula zuby. Ve 20. minutě se postupně prosadili Dominik Novák a Matěj Kvasnička, do kabin se tedy šlo za stavu 2:2.

Druhé dějství bylo poněkud vlažné, v polovině zápasu pak došlo k plánované výměně domácích brankářů, Matyáše Ondríka vystřídal Michal Pittr. A právě po 30 minutách hry se se protrhla bouře nad řisutskou střídačkou. Vše odstartoval třetí brankou domácích ve 32. minutě Dominik Novák a následné střídání hostujících gólmanů situaci ještě zhoršilo. V následujících dvou minutách totiž zapsali přesné trefy také Maxim Havrda a Stanislav Tichý a skóre bylo rázem 5:2.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili Braničtí ještě s větším elánem a dali jasně najevo, kdo ten večer vládne. Ve 42. minutě Dominik Novák završil hattrick v přesilové hře a nedlouho poté na 7:2 zvýšil Jiří Stejskal. Domácí nadvládu potvrdil gól ve vlastním oslabení Martina Nagyho a pomyslný devátý hřebík do rakve zatloukl Filip Vlček, jenž vyhnal Horáka z branky a nahradil ho opět Pánek. Následně sice Kryštof Pejchal korigoval stav, nic víc už ale Řisuty nevymysleli, a tak Kobra zvítězila vysoko 9:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Musíme už stabilizovat sestavu, protože nás čeká už jen jedno přátelské utkání. Máme ještě tři otazníky, které chceme vyřešit, a to bylo hlavním cílem dnešního utkání. Pořád platí, že bychom chtěli posílit o jednoho obránce a tím by sestava měla být uzavřena a budeme se muset pořádně připravit na první mistrovský zápas v Benátkách a vyhrát ho.“


partneři klubu