13.09.2023

Juniorka začíná ligu za 10 dní, dorost už v pátek

Martina Nová

Dorostenci i junioři mají přípravu na novou sezónu za sebou a nyní se již chystají na start svých soutěží. Dorost se představí ve druhé nejvyšší soutěži Lize dorostu a junioři budou brázdit kluziště Regionální ligy juniorů.

Juniorku čeká první soutěžní zápas v pátek 22. 9., doma vyzve celek HC Smíchov 1913. Přípravu měli svěřenci trenéra Milana Vrzala poměrně nabitou, dvakrát se utkali s Příbramí a Letňany, po jednom zápase odehráli proti Poděbradům, Slanému a Kolínu.

Hned ve dvou případech se branickým mladíkům podařilo vsítit šest branek a v obou případech vyhráli. Naopak nejhorší výsledek zaznamenali proti Slanému, kdy obdrželi půl tuctu gólů. Vítězství dokázali vybojovat jednou proti Příbrami, pak s Poděbrady a s Kolínem. Naopak v derby s Letňanami vždy padli 1:4.

Podle trenéra Vrzala hlavním cílem bylo aklimatizovat nové hráče, kteří postoupili z dorostu, na jiný styl hokeje. "Hra je rychlejší a silovější, chtěl jsem aby si kluci na styl hokeje zvykli. Zkoušeli jsme různé složení formací i útoků, testovali gólmany, takže výsledky nejsou ideální, ale o to nám v první řadě nešlo."

V přípravě tedy došlo k častému měnění sestav, nicméně plány na nový ročník nejsou finální, jelikož jsou očekávány ještě nějaké příchody. "Tým by mohlo posílit pár starších kluků, kteří s námi přípravu neodehráli, ale dříve u nás působili a nyní se chtějí z různých důvodů vrátit," prozrazuje Milan Vrzal.

Dorostenci odehráli svůj poslední přípravný duel v neděli 10.9., a dokonce první soutěžní klání je čeká již v pátek 15.9. Svěřenci lodivoda Jiřího Doležala vyzvou pražského konkurenta Hvězdu na jejím hřišti.

Právě s Hvězdou změřili síly hned na úvod přípravy, v utkání ale nedokázali skórovat a padli 0:4. Napínavé bitvy byly k vidění s Chrudimí, v obou případech však Braničtí táhli za kratší provaz a padli těsně 3:4 v prodloužení a 1:2 v základní hrací době.

Těsně dopadl i duel doma proti Písku, který skončil 3:4 po nájezdech, a s Chomutovem, který vyhrál 2:1. Chuť si Pražané spravili v utkání s Benátkami, které přestříleli vysoko 13:1 a zároveň úspěšně zakončili přípravu výhrou v Písku 5:3.

Podobně jako v juniorce, tak i v dorostu docházelo k častému střídání hráčů v sestavě. "Na zkoušku do našeho klubu zavítal větší počet uchazečů o místo v sestavě a na začátku přípravy bylo na ledě celkem 30 hráčů a 6 gólmanů," prozradil detaily Jiří Doležal.

"Sestava již krystalizuje do konečné podoby. Na poslední dva zápasy se k týmu připojili i 4 hráči z extraligových týmů Sparty a Slavie," přiblížil události z posledního víkendu před startem soutěže. A jaké jsou vyhlídky pro nadcházející sezónu, která pro Kobru odstartuje již v pátek? "Cílem je samozřejmě udržet Ligu dorostu i pro další ročníky soutěže," řekl hlavní trenér dorostenců.


partneři klubu