20.09.2023

Kobra před startem ligy naladila formu, porazila Letňany 5:3

Martina Nová


Pražskou Kobru ve středu večer čekala generálka na start 2. ligy, který je na programu již v sobotu 23.9. na ledě Benátek nad Jizerou. Přestože se silné Letňany snažily celý zápas dotahovat, domácí si průběh utkání pohlídali a porazili pražského soka 5:3.


přát., 20.09.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Letci Letňany

5:3

(1:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Urban (Novák), 30. Šťastný (Urban), 30. Novák (Šťastný), 46. Šťastný (Urban), 56. Dráb (Urban, Šťastný) – 17. Labuzík (D. Němeček), 42. Jobánek (Korčák), 47. Niko (Mrňa). Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

HC Kobra Praha: Ondrík – Šteiner, Stejskal, Duda, Holý, Dráb, Pelant, Houška, Šťastný (C), Bříška, Vlček, Urban, Novák, Tichý, Petrák, Kvasnička, Matuška, Janča

HC Letci Letňany: Nečas – Chalupa, Fiala, Niko, D. Němeček, Drtina, Hamšík, Uhlík, Sklenář, Mrňa, Korčák, Labuzík, Pšenička, Jobánek, Mácha, Theimer, Guryevskyi, Hájek, Ducháč

Komentář k utkání

První třetina byla divoká z pohledu vyloučeních. Jak Kobra, tak Letci si vyzkoušeli početní výhodu, nicméně branku to dlouhou dobu nepřineslo. Domácí dostali dokonce příležitost skoro dvouminutové početní výhody pět na tři, nicméně gólman Nečas zůstal nepřekonán. Vše se změnilo v 16. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel Tomáš Urban a otevřel skóre. Stejný trest ale nakonec hosté potrestali, a tak o minutu později srovnal Tomáš Labuzík.

V duchu častých vyloučení se nesla i prostřední dvacetiminutovka. Právě to se stalo Letcům osudné, když ve 30. minutě přesilovky a ubývajících sil soupeře využil Tomáš Šťastný, vzápětí na 3:1 zvýšil skóre Dominik Novák. Po střeleckém okénku se karty na trestné lavici obrátily a příležitost snížit dostaly Letňany, té však nevyužily.

Na začátku třetí třetiny se zdálo, že ještě hosté ze severu Prahy zdramatizují vývoj utkání po zásahu Jonáše Jobánka, Braničtí však našli rychlou odpověď. Na rozdíl dvou branek opět skóroval Tomáš Šťastný a domácí byli silně na koni. Naději Letcům vykřesal trefou z přesilovky ještě Ján Niko, nicméně ani tato radost nevydržela dlouho. V 56. minutě stvrdil výhru Kobry Jakub Dráb pátým gólem a před startem nové sezóny 2. ligy si Kobra připisuje skalp silných Letňan s výsledkem 5:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Utkání mělo dobrou kvalitu, která odpovídá týmům v první desítce soutěže. Tam je to nabité a nelze nikoho podcenit. Musíme se soustředit na úvod, ne jako loni, kdy jsme neměli body a pak se to těžko dohání. Je důležité dobře začít a to je úkol i pro zápas v Benátkách. Pro nás je důležité, že začal hrát Tomáš Urban. V této sestavě pojedeme na první zápas s tím, že chceme uspět.“



partneři klubu