21.09.2023

Jsem rád, že jsem se vrátil, užíval si generálku Tomáš Urban

Marek Baloun

Před více než dvaceti lety brázdil branický led jako junior, nyní se osmatřicetiletý ostřílený forward Tomáš Urban do svého mládežnického týmu vrátil. V lajně s jmenovcem Tomášem Šťastným okamžitě začal úřadovat a nakonec z toho byla branka a hned tři asistence. Nebylo tedy žádným překvapením, že se po zápase radoval.

Generálka se povedla, jaké jsou pocity?

Skvělé. Jsem rád, že jsem se vrátil a konečně si zahrál i nějaký přátelák, protože jsem jenom trénoval. Tak jsme se domluvili, že si jeden zápas před ligou odehraju, protože naskočit přímo do toho, to by nebylo košer. Jsem rád, že jsme vyhráli. Snažil jsem se pomoct a myslím, že jsem trošku pomohl. Věřím, že si to tu sedne, protože jsou tu super kluci.

S Tomášem Šťastným jste si očividně dobře sedl...

Jo, je super. Jsou tu (velcí) hráči. Kamil Bříška, první lajna, to jsou hráči. Druhá lajna taky. Tady když si to sedne a budeme si vyhovovat, tak to bude padat a to je důležitý. Samozřejmě přijdou zápasy, kdy to padat nebude a nebude to lepit, ale tady je taková perspektiva, že nějaký úspěch uděláme.

Letňanům se dařilo po našich gólech dorovnávat, bylo to frustrující?

Nebylo. My jsme si jen řekli, že se z toho nepo*ereme. Dostali jsme blbé góly, řekli jsme si ty chyby, snažili jsme se jim vyvarovat a šli jsme si pořád za vítězstvím

Co je třeba zlepšit před sobotním startem?

Kluci spolu hrají dlouho, takže spíše jen souhru, v obranném pásmu více komunikovat. Ale to je všechno v tréninkách a v zápasech. Věřím, že v sobotu začneme na výbornou a pojedeme jako nějaká pořádná loď (úsměv).


partneři klubu