22.09.2023

První utkání nové sezóny. Kobra se představí v Benátkách

Matěj Sousedík

Kobru čeká první soutěžní zápas nové sezóny. V sobotu se od 17:00 představí na ledě středočeských Benátek a Pražané jim mají co vracet z přípravných zápasů.

Kobra sehrála v období před startem ligy 7 přípravných zápasů a ve třech z nich zvítězila, když porazila Letňany na jejich ledě 5:4 a doma Řisuty 9:3 a znovu Letňany doma 5:4, ale s Letci také během přípravy jednou prohráli. Jedním z týmů, kterému v přípravě Braničtí podlehli, byly právě Benátky, které na svém ledě vyhrály 3:2 v prodloužení, a proto tak Kobra bude chtít vyhrát a vrátit domácím prohru.

Benátky v přípravě sehrály také 7 utkání a vyhrály 4 z nich, včetně již zmíněného utkání s Kobrou. Dále porazily Vrchlabí na jeho ledě 3:1, Řisuty na domácím ledě 5:1 a na ledě Kralup nad Vltavou vyhrály 8:5.

Kobra přivítala několik nových hráčů, tou nejvýraznější posilou je určitě útočník Kamil Bříška, který ještě minulou sezonu hrál právě za Benátky a sobotní zápas tak pro něj bude velkou motivací. Druhou velkou akvizicí je zkušený osmatřicetiletý útočník Tomáš Urban, který v loňské sezóně působil v Příbrami. Zejména na tyhle dva hráče se bude tým trenéra Šeby spoléhat. Využít může Kobra i některé juniory a mladé hráče, kteří jinak působí v pražské Slavii.

Sobotní zápas začíná na stadionu v Benátkách nad Jizerou v 17 hodin. Pokud nemůžete přijet Kobru podpořit osobně, můžete zápas sledovat na onlajny.com nebo přes platformu czechicehockey.tv.


související články


partneři klubu