26.09.2023

Podruhé v řadě venku, Braničtí tentokrát míří do Písku

Vít Trubička

Po úvodní těsné výhře v Benátkách nad Jizerou se Kobra vydá k dalšímu venkovnímu duelu. Soupeřem jí nyní budou písečtí Králové, kteří vstoupili do nového ročníku výhrou na ledě Hronova a nyní se vůbec poprvé představí před domácím publikem. Přesto, zadaří se Branickým na kluzištích soupeřů i podruhé v řadě?

Do tohoto duelu nastoupí Kobra proti týmu, se kterým v loňské sezóně jednou vyhrála a jednou prohrála. Vždy ale platilo to, že bodoval domácí tým. Nejprve se Branickým povedlo zvítězit 3:1 po trefách Václava Zídka, Viktora Martínka a Dominika Nováka, načež ve venkovní odvetě museli skousnout prohru 1:5, kdy jediný gól Kobry vsítil Robin Míšek.

V ročníku aktuálním odehrál Písek jediný zápas na ledě Hronova, odkud si přivezl výhru 3:1. Králové se dostali do vedení ke konci první třetiny zásluhou Tomáše Rouska. V té druhé to celé jen potvrdili, když se prosadili Martin Koupal a Jan Matiášek. Východočeši se posléze zmohli jen ke kontaktní trefě na konečných 1:3.

Letní příprava píseckých Králů byla poněkud rozmanitá. Čítala soupeře z 2. ligy, z české i moravské skupiny, krajského přeboru, i nějakou zahraniční konfrontaci s rakouskými a německými celky. Na jejím startu Písek nestačil na Příbram a rezervu rakouského Salcburku. V prvním případě vysoko 1:7, v tom druhém došlo k rozzuzlení až v samostatných nájezdech.

Svou první výhru si tak Písečtí připsali až v prvním domácím duelu proti nedalekému Milevsku, hrajícímu Jihočeský krajský přebor, a to 4:2. Stejnému soupeři ovšem vzápětí na jeho ledové ploše podlehli 0:4. Pak následovaly dvě těsné domácí výhry 5:4 nad bavorským Pasovem a 3:2 nad Příbramí. Generálku na nový ročník sehráli Králové v havlíčkobrodské Kotlině, kde místním bruslařům podlehli poměrem 4:6.

Podaří se Kobře navázat na úvodní výhru z Benátek a potvrdí tak povedený vstup do letošního druholigového ročníku? Utkání na píseckém zimním stadionu začne v 18 hodin a připraven bude mimo jiné pro vás live přenos na Czechicehockey.tv, případně textový live komentář na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu