29.09.2023

Poprvé doma! Do Braníku přijede Vrchlabí

Marek Baloun

Po těsných výsledcích v Benátkách a Písku čeká Kobru první mač před domácím stadionem. Do Prahy míří tým z Vrchlabí, se kterým tým Miloslava Šeby měl loni vyrovnané skóre. Kdo začne letošní sérii lépe? Utkání startuje v 18 hodin.

Stadion hned na úvod čekaly těžké zkoušky. V úvodním kole přivítali doma Příbram, která ukázala sílu a přehrála domácí celek jasně 6:3. V prvním venkovním kole tým okolo Tomáše Jirků zamířil do Kralup. Zde už to bylo pro hosty lepší, šedesát herních minut ale vítěze neurčilo. Rozhodla o tom až úplně poslední vteřina prodloužení, kdy dokázal početní výhodu využít Tomáš Bláha.

To Kobra má body z obou kol, ačkoliv druhý zápas byl taktéž v prodloužení. Ale postupně. Úvodní mač v Benátkách Pražané zvládli skvěle, po úvodním inkasování ve 23. minutě nasázeli do branky Brázdila tři trefy za sebou, což stačilo na výhru i přes další obdrženou branku.

Za druhým kolem mířili Braničtí do Písku. I v tomto případě Matyáš Ondrík inkasoval jako první a tým od 11. minuty musel dohánět dvougólové manko. O 15 vteřin se ale snížení zapsalo do historie 2. ligy zlatým písmem. Přišlo totiž z hole Kamila Bříšky, který tak zapsal 700. bod a stal se historicky nejproduktivnějším hráčem soutěže. Srovnat se povedlo ve druhé třetině ránou Tichého, to ale nebylo vše. Jihočeši se na startu poslední dvacetiminutovky opět dostali do vedení, necelých šest minut před sirénou se ale trefil Dráb a poslal utkání do tie-breaku. Potřetí ale Pražané štěstí neměli, v čase 63:15 se trefil Volf.

související články


partneři klubu