02.10.2023

Podruhé za sebou doma. Na řadě je duel s Táborem

Vít Trubička

Po sobotním klání s Vrchlabím se Braničtí znovu představí na svém kluzišti. Soupeř ovšem tentokrát přijede z jiného konce republiky. Bude to jihočeský Tábor, který má zatím stoprocentní bilanci dvou výher z dvou utkání, v nichž navíc ani jednou neinkasoval. Podaří se Kobře poprvé v sezóně Jihočechy zbrzdit?

Soupeř Kobry vlétl do nového ročníku 2. ligy velmi úspěšně. Na úplném startu si venku poradil se severočeským Děčínem, jehož porazil 4:0. V dalším kole pak doma přivítal Cheb, kterému nadělil hned jedenáct branek. Přitom v obou dvou případech udržel gólman David Gába čisté konto.

Tato snaha zatím Táboru vynesla šest bodů a třetí místo v tabulce. Před sebou má Chomutov a Příbram, nicméně oba dva mají odehráno o jeden zápas více. Z této dvojice jsou stoprocentní jen Piráti, kdežto Baník už jeden bod ztratil za výhru v prodloužení nad Letňany.

V celkovém počtu gólů a asistencí dohromady je z kádru jihočeského celku nejúspěšnější Ondřej Šulek, a to díky třem přesným trefám a dvěma přihrávkám. Střelecká listina Tábora je ale poněkud komplexnější. Stejně vstřelených branek má i Jakub Matušík, čtveřice jiných hráčů pak má tři gólové asistence. V brankovišti zatím stál neomylný David Gába, jehož úspěšnost se skví na rovných sto procentech.

To Kobra by úvodní domácí zisk jistě velmi ocenila. Zatím má na svém kontě čtyři body za venkovní výhru v Benátkách nad Jizerou a taktéž venkovní, avšak prohru v prodloužení, na ledě Písku. Doma se představila zatím jen jednou v přestřelce s Vrchlabím, kterou ovládl tým z Podkrkonoší a odvezl si tříbodový zisk za výhru 6:4. Proto jsou Braničtí nyní na osmém místě.

Ofenzivu branického týmu zcela dle očekávání táhne dvojice Kamil Bříška a Tomáš Šťastný. První zmiňovaný v nedávné době překonal hranici 700 kanadských bodů v třetí nejvyšší soutěži a stal se tak jejím nejproduktivnějším hráčem v historii. Oba pak mají shodně šest kanadských bodů, Bříška za čtyři góly a dvě asistence, Šťastného bilance činí 1 + 5.

Zvládne Kobra tento duel úspěšně a připíše si v domovském prostředí první tři body nové sezóny? Tento nelehký úkol může být rozlousknut na branickém zimním stadionu od středečních 18 hodin. Bude tradičně připraven i živý přenos na Czech Ice Hockey TV nebo na Onlajny.com.

související články


partneři klubu