05.10.2023

Dotažení v druhé třetině nám pomohlo, drželi jsme pak s Táborem krok, říká Daniel Dudáček

Vít Trubička

Zápas Kobry proti jihočeskému Táboru okomentoval střelec úvodního gólu Branických Daniel Dudáček, který v osmnácté minutě snižoval na 1:2. „V první části jsme hráli to, co jsme měli, pak nám to trochu uteklo, nicméně podařilo se nám do zápasu vrátit. Pomohla nám k tomu i výměna gólmana,“ prohlásil.

Proti Táboru se jednalo o poměrně dramatické utkání. Nakonec prohra o jediný gól. Jak ho zhodnotit z vašeho pohledu?

Rozdělil bych to na dvě části. V té první jsme se se soupeřem drželi, hráli jsme to, co jsme měli. Bohužel, mysleli jsme si v druhé třetině, že to s Táborem bude lehčí, proto nám to uteklo o tři góly. Pak se nám podařilo vrátit k tomu, co nám trenér říkat a díky tomu jsme se vesměs dostali zpátky do utkání.

Dodalo vám sebevědomí to, že jste ještě do konce druhé třetiny dokázali nepříznivý stav 1:5 zmírnit na 3:5?

Určitě. Korekce výsledku ve druhé třetině byla pro nás pozitivum. Mínili jsme poté, že to půjde a drželi jsme s nimi ve třetí periodě krok. Škoda jen nevyužitých šancí, měli jsme jich dost na to, abychom srovnali. Padlo nám to tam až v závěru v powerplay.

Dá se říci, že vás semkla i výměna gólmana za stavu 1:5?

Samozřejmě. Výměna gólmanů k tomu patří, dodá to novou šťávu a začíná se v podstatě od znovu. I to nám nepochybně pomohlo a začali jsme hrát, co jsme hrát měli.

Bylo těžké s Táborem držet krok v závěru zápasu? S přibývajícím časem tam stále zůstával dvougólový odstup.

Kvalita je zcela jistě na straně Tábora. Mají dobrý tým, daří se jim i herně. Pořád si ale myslím, že jsme s nimi sehráli dobré utkání, kterému nic nechybělo.

Jak moc do toho vstoupily přesilovky a oslabení, kterých postupně nabývalo?

Pro nás byly pozitivnější oslabení, že jsme v nich neinkasovali. To nás určitě posunulo dál. V přesilovce jsme dali gól až v úplném závěru.

Vám se poprvé podařilo skórovat v dresu Kobry. Jak jste za tohle rád?

Za tohle jsem moc rád. Samozřejmě je jedno, kdo góly dává, nyní to vyšlo i na mě. Puk vyplaval zpoza brány, už jsem tam byl sám, tak jsem to doklepl. Pro mě už to byla snazší práce a spíš bych chtěl poděkovat klukům, že to vybojovali.

Čeká vás nyní venkovní zápas v Letňanech. Jak se na ně připravit?

Musíme se na ně připravit kvalitním pátečním tréninkem a samozřejmě tam jedeme urvat tříbodové vítězství.


partneři klubu