06.10.2023

První derby sezóny je tady, kobra jede do Letňan

Martina Nová

Dalším na seznamu soupeřů branických hokejistů jsou Letci z Letňan. V přípravě jsme se s nimi utkali hned třikrát, a z toho dvakrát jsme zvítězili. Povede se nám na to navázat i v lize? Utkání startuje v 17 hodin, a pokud nemáte namířeno na sever Prahy, zápas můžete sledovan na Onlajny.com nebo na Czechicehockey.tv.

foto: Alena Zapletalová

Letci mají v dosavadním průběhu nového ročníku poněkud rozlítané výsledky. Hned v prvním kole padli doma 1:6 s adeptem na postup do první ligy Chomutovem. V následujícím kole si už chuť spravili, a to když Hronovu nastříleli pět gólů. Letňany si vyzkoušely hru v prodloužení, proti Příbrami jim trocha štěstí chyběla, tu si však v uplynulém kole vybraly s Ústím nad Labem, které porazily v nastavení 3:2.

Pražané se v konkurenci západní skupiny drží ve středu tabulky, nicméně ještě mají co vylepšovat, aby se mohli ucházet o Chance ligu. Co se týče vzájemných zápasů, tak v sezóně 2022/2023 Kobra třikrát v derby padla. Jedinou výhru si připsala proti Letňanům ve 24. kole, a to 3:2. V uplynulé přípravě se však svěřencům Miloslava Šeby na konkurenta z hlavního města dařilo a mají v zádech díky tomu dvě výhy v řadě. Tým se však i pro toto kolo bude muset obejít bez Kamila Bříšky kvůli stopce z utkání s Táborem.

Letci díky spolupráci se Spartou a ambicím na první ligu mají mnoho zvučných jmen v sestavě. Co se týče produktivity v kanadském bodování, nejvíce bodů dosud nasbíral Petr Poppel za jeden gól a šest asistecí, což z něj dělá i nejlepší nahrávače týmu. O góly se pak stará Pavel Mrňa, ve čtyřech utkáních pětkrát skóroval a jednou asistoval. Jedničku v brance dělá Josef Němeček.

související články


partneři klubu