10.10.2023

Kobru čeká výzva, Příbram je letos neporažena

Martina Nová

Dalším mužstvem, se kterým se Braničtí utkají, je Příbram. Středočeši zažívají fenomenální vstup do sezóny, aktuálně vedou tabulku skupiny západ a zatím neprohráli. Podaří se Pražanům tuto sérii narušit? To sledujte ve středu 11.10. od 18:30 na Onlajny.com nebo na Czechicehockey.tv.

foto: Alena Zapletalová

Příbramští vlétli do ročníku jako uragán. Hned v prvním kole vyjeli na led Vrchlabí, které si podmanili výsledkem 6:3, zejména pak ovládli třetí třetinu. Následující duel byl pro domácí celek ještě více devastující, Řisuty totiž obdržely dáreček v podobě výsledku 2:14. Následovala dvě vyrovaná klání, ze kterých ale Baník vyšel opět vítězně. V prodloužení přetlačil Letňany a v základní hrací době shodným poměrem 4:3 porazil Chomutov. V rámci 5. kola se opět vrátil k jednoznačnému výsledku, Děčín padl 3:6.

V přípravě se Kobra utkala s tradičním soupeřem dvakrát, poprvé s nepříznivým skóre 0:7, podruhé s gólovou přestřelkou 5:7. Uplynulá sezóna přinesla pouze jedinou výhru nad Příbramí, stalo se tak v rámci nadstavby v polovině ledna, kdy Braničtí v Příbrami otočili nepříznivé skóre 0:2 na konečných 3:2. Gólově se na výsledku podíleli i aktuální dva členové první lajny - kapitán Tomáš Šťastný a Vladislav Houška.

Příbram v dosavadních pěti zápasech ztatila jediný bod a právem jí patří vedoucí místo tabulky Západ. Zároveň patří k nejproduktivnějším týmům, dosud svým soupeřům nastřílela 34 branek a pouze 14 jich inkasovala. I přesto však nemá Baník nejproduktivnějšího hráče na soupisce. Petr Kafka s 12 kanadskými body je druhý za vrchlabským Patrikem Urbanem. Petr Kafka je ale nejlepším nahrávačem skupiny Západ, nejlepším střelcem mužstva je pak Josef Hasman se sedmi góly.

související články


partneři klubu