13.10.2023

Prolomí Kobra sérii porážek? Na Braník přijíždí Děčín

Tadeáš Podolka

Po dvou prohraných venkovních zápasech se Kobra vrací do Braníku, kde bude jejím soupeřem loňský přemožitel z předkola playoff Dečín. Severočeši také neprožívají ideální start do sezony, připsali si zatím tři výhry a tři porážky. Kobra má na svém kontě aktuálně pět proher v řadě. Podaří se Pražanům tuto nelichotivou bilanci napravit? To sledujte v sobotu 14.10. od 18:00 na Onlajny.com nebo na Czechicehockey.tv.

foto: Alena Zapletalová

Děčín vstoupil do letošního ročníku 2. ligy porážkou 0:4 s Táborem. Ve druhém kole ale Medvědi vyzráli v malém severočeském derby na Ústí nad Labem, které padlo 4:6, a to i s trenérskou legendou Vladimírem Růžičkou starším. Následující duel byl pro hostující tým neúspěšný, tentokrát schytal porážku 4:8 od dalšího severočeského týmu z Chomutova. Poté mužstvo z Ústeckého kraje přetlačilo nováčka z Kralup nad Vltavou 2:1 a nestačilo na favorizovanou Příbram 3:6. V rámci posledního 6. kola se ale tým s medvědem na hrudi vrátil na vítěznou vlnu, přehrál Benátky nad Jizerou 2:1 a navíc je odstrčil až na poslední místo skupiny Západ.

Kobra se naposledy utkala s Děčínem během březnového předkola play off v předcházející sezoně. V sérii hrané na dva vítězné zápasy, uspěli právě Severočeši, když zvítězili nejprve 2:1 a pak 5:2.

Děčín stále sází na tradičně produktivního Tomáše Nezbedu. Právě tento útočník patří na špici v kanadském bodování skupiny Západ, v šesti odehraných zápasech má skvělou bilanci 5+7, celkem tedy 12 bodů. Zároveň je Nezbeda také nejúspěšnějším střelcem svého mužstva, v závěsu je za ním David Tůma (2+7) a budoucí legenda Medvědů Tomáš Faigl (3+5).

související články


partneři klubu