17.10.2023

Na Braník přijede Chomutov. Podaří se Kobře konečně zvítězit?

Vít Trubička

8. kolo je za dveřmi. Braničtí jej mají na programu na svém kluzišti, kam za nimi dorazí Piráti Chomutov. Severočeský tým má aktuální ligový ročník dobře rozehraný, z pěti zápasů má na kontě dvanáct bodů. Za to Kobra by už bodový zisk potřebovala. Podaří se jí nyní srazit Piráty?

V dalším domácím utkání vyzve Kobra tým, který odehrál už čtyři zápasy na venkovních kluzištích z celkových pěti, které měl na programu. A počínal si v nich poměrně úspěšně, porazil Cheb, Letňany a Děčín. Pouze Příbram byla nad síly severočeského celku a vyhrála těsně 4:3.

Až v posledním kole se Piráti poprvé v této sezoně představili na domácím ledě. Soupeřem jim byl Hronov, jehož porazili vysoko 9:3. Přesto aktuálně patří Chomutovu v tabulce až pátá příčka s dvanácti body na kontě. Oproti všem týmům, které jsou v tabulce nad nimi ovšem má jeden či dva zápasy k dobru.

Zřejmě není překvapením, že bodovou produktivitu severočeského týmu vede dvojice Viktor Hübl a František Lukeš. Na čele bodování je první zmiňovaný, který doposud posbíral shodně šest gólů a šest gólových nahrávek. Mladší z této dvojice se třikrát gólově prosadil, k čemuž ale doplnil hned sedm asistencí.

V minulém ročníku se Kobra s Chomutovem utkala hned čtyřikrát, dvakrát v základní části a dvakrát v nadstavbě. Hned první vzájemný střet dopadl lépe pro Branické, kteří na svém ledě Piráty přestříleli 6:4. Ve zbylých případech se už ale radovali Severočeši. Nejprve v odvetě v základní části zvítězili 5:3, následně v nadstavbových soubojích 4:0 a 2:1.

Braničtí letos do sezony vstoupili tříbodovým vítězstvím na půdě Benátek nad Jizerou. Hned ve druhém kole pak přivezli bod z Písku za prohru 3:4 v prodloužení. Od té doby ovšem nevybojovali ani bod a postupně podlehli Vrchlabí, Táboru, Letňanům, Příbrami a Děčínu. V řadě případů se ale jednalo o těsné rozdíly, snad kromě derby s Letci. Proto Kobře momentálně v tabulce patří až předposlední čtrnáctá příčka se čtyřmi body.

Z bodového hlediska znovu v kobřích barvách funguje spolupráce Kamil Bříška a Tomáš Šťastný. Oba mají shodně na kontě deset kanadských bodů, přičemž Bříška díky šesti gólům a čtyřem nahrávkám, Šťastný si drží bilanci dvou gólů a osmi asistencí.

Podaří se Kobře navázat na úvodní zápas s Chomutovem z loňského ročníku a připsat si první domácí vítězství v aktuální sezoně? V každém případě by se Branickým jistě hodila. Úvodní buly padne tradičně v osmnáct hodin, připraven bude videopřenos na Czechicehockey.tv i textový přenos na Onlajny.com

související články


partneři klubu