24.10.2023

Souboj tabulkových sousedů. Uspěje Kobra s Chebem?

Vít Trubička

Třetí zápas v řadě na domácím ledě. Braničtí tentokrát vyzvou chebský Stadion, ke kterému z dosavadních soupeřů této série mají tabulkově nejblíže. Západočeský celek je jen o jednu příčku výše, má o jeden bod více, ale také odehraný jeden zápas navíc. Zvládne Kobra svého soka přelstít a připsat si vítězství?

Tentokrát vyzve Kobra tým, který také nemá úplně pozitivní vstup do sezony. Cheb taktéž za tři body zvítězil jen v jednom případě, dále pak jednou uzmul výhru v prodloužení. V obou případech jednalo o domácí klání, jenž navíc následovaly bezprostředně po sobě. V prvním z nich porazil 3:1 Benátky nad Jizerou, ve druhém pak 5:4 po prodloužení Řisuty. Tyto duely ovšem ohraničovaly dvě shodné porážky Stadionu ve výši 0:11 od Táboru a od Vrchlabí.

I Cheb má za sebou svou třízápasovou domácí šňůru, která předcházela zápasu s Kobrou. Jak už vyplývá z předešlých slov, ani on v těchto duelech neuspěl a postupně podlehl Chomutovu, Letňanům a Příbrami. V tabulce tak obývá třináctou příčku s pěti body na kontě.

Lídry ofenzivy Stadionu jsou Radek Prošek a Petr Rozhon. Shodně doposud nasbírali tři vstřelené branky a pět asistencí. O pouhou jednu nahrávku méně pak má Šimon Krutina a daří se i zkušeného veteránovi v chebských barvách, Václavu Skuhravému, jehož devítizápasová bilance činí dva góly a pět přihrávek.

V letošní sezoně se Kobra s Chebem ještě nepotkala, z loňského ročníku pak každý z obou celků bral po jedné výhře v domácím prostředí. Nejdříve zvítězila Kobra 2:1 po trefách Nováka a Houšky, který rozhodl sedm vteřin před závěrečnou sirénou. Za Stadion se prosadil Jaroslav Vašíček.

Druhý vzájemný střet už byl gólově bohatší. Tým z Karlovarského kraje v něm dokázal zvítězit 5:3. Kobra se v tomto případě jen přibližovala soupeři, dorovnat skóre se jí ovšem nepodařilo. O branické trefy se postarali Tomáš Duda, Václav Zídek a Tomáš Šťastný.

Letošní zápasová bilance Kobry je jasná. Bodovat se jí povedlo jen v úvodu sezony, jedinou výhru brala proti stejnému týmu jako Cheb, a sice proti Benátkám nad Jizerou. Následně obrala o jeden bod písecké Krále v prodloužení. Od třetího kola ovšem na jakýkoliv zisk čeká.

Bodování branického týmu vede Kamil Bříška. Produktivní forvard momentálně drží bilanci sedmi gólových tref, jež doplnil čtyřmi nahrávkami. V závěsu za ním se drží Tomáš Šťastný (dva góly a osm asistencí) a Vladislav Houška, taktéž se dvěma přesnými zásahy a pěti asistencemi.

Povede se tentokrát branickému týmu uspět a uzmout poprvé v tomto ročníku tříbodový zisk? Zápas na ledě Kobry začíná tradičně v 18 hodin. Přímý přenos bude k dispozici na Czechicehockey.tv nebo v textové podobě na Onlajny.com.

související články


partneři klubu