27.10.2023

Zvítězí Kobra podruhé v řadě? V sobotu přijede Hronov

Vojtěch Martinek

​Jen tři dny po vítězství nad Chebem čeká svěřence Miloslava Šeby další, neméně důležitý úkol. Kobra v sobotu večer uzavře šňůru čtyř domácích utkání v řadě duelem s Hronovem, proti kterému bude chtít vybojovat další tři body. Podaří se jí to? Úvodní buly bude vhozeno, jako již tradičně, v šest hodin večer.

Středeční úspěch pro Pražany znamenal přetnutí sedm utkání dlouhé série porážek a zároveň opuštění předposledního místa tabulky. „Kvůli nemoci Dudy a zranění Dudáčka jsme museli hrát jen na pět beků, ale i přes to se nám podařilo utkání odehrát slušně,” nechal se po zápase slyšet kouč Šeba. „Hlavně v přesilovkách se ukázalo, že už jsme se zlepšili. Tam bylo důležité soupeře přehrát. Díky naší disciplinovanosti se nám pak podařilo výsledek udržet a zaslouženě vyhrát."

Góly se na vítězství nad Západočechy podíleli Tomášové Urban a Šťastný, Vladislav Houška, Stanislav Tichý a Filip Vlček, přičemž poslední jmenovaný se v zápase prosadil hned dvakrát. „Už jsme to potřebovali, jsme za to všichni rádi. Některé zápasy se nám nepovedly a i když některé byly pak už lepší, body z toho pořád nebyly. Dneska pro nás byla povinnost vyhrát a trochu se přiblížit té první osmičce, kde chceme být,” řekl v rozhovoru po utkání.

Kobra nyní bude mít další šanci se v západní skupině posunout výš, los 11. kola jí postavil do cesty hronovský Wikov. Tým, který z lavičky vede Jaroslav Polák, vyhrál jen jeden z devíti dosud odehraných duelů, když na konci září porazil Řisuty vysoko 7:1. Od té doby nicméně sladkou chuť úspěchu nepoznal a posledních šest bitev v řadě prohrál po základní hrací době.

Lídry bodování klubu z malého města ve východních Čechách jsou mladíci Petr Przybyla a Filip Vaňkovský, kteří zatím nasbírali tři góly a čtyři asistence. První pětici pak uzavírá ruské trio Marat Murtazin (4+2), Arťom Popitič (2+4) a Ilja Barbusev (4+1).

Jak již bylo výše zmíněno, úvodní buly padne tradičně v osmnáct hodin. Pokud se nebudete moci do Braníku v sobotu večer dostavit, bude pro vás připraven videopřenos na Czechicehockey.tv i textový přenos na Onlajny.com.


související články


partneři klubu