29.10.2023

Byl to ideální výkon, řekl po Hronově kapitán Šťastný

Marek Baloun

Tři góly a čtyři asistence. Takový byl bodový zisk Tomáše Šťastného v utkání s Hronovem. Stabilní křídlo elitní formace a kapitán Braníku v sobotu potvrdil, proč by se měla 2. liga bát první pětky Pražanů. Kdy naposledy nasbíral tolik bodů a jak důležitá výhra to pro klub je?

Pamatujete si, kdy naposled jste zapsal tolik bodů?

Ty jo, možná jeden se zápasů s Čínou (China Golden Dragons - pozn. red.), ale takhle velký asi ne.

Co bylo důležité pro vítězství?

První třetina, že nám tam napadaly góly. Nebylo to jen tak, měli jsme dobrý pohyb, dělali jsme, co jsme měli, nahrávali si přesně, stříleli, nepřehrávali jsme nic... Prostě to byl ideální výkon. Samozřejmě, a teď bych se nechtěl kluků z Hronova dotknout, i kdybychom takhle hráli s Táborem, Příbrami, Letňany nebo kýmkoliv tak není pravidlo, že nám ty góly takhle naskáčou. Asi přispělo i to, že kluků z Hronova přijelo maličko méně, asi toho pak už měli plný zuby. Vidím to s velkou pokorou.

Čeká nás Most, na co je třeba se připravit?

Na silovou důraznou hru. Most je schopný potrestat každou naší chybu. Kluci hrají dlouho spolu, kádr se jim moc neobměňuje a teď to vypadá, že se jim daří a jsou nahoře. Určitě budou sebevědomí, kor když jsme tabulkově pod nimi, což dříve nebylo tak časté. Ale my jsme povzbuzeni dvěma výhrami a doufáme, že půjdeme tabulkou už jen nahoru a vnímáme to tak, že máme před sebou zápasy, ve kterých musíme stoprocentně udělat body.


partneři klubu