31.10.2023

Kobra jede do Mostu. Udrží se na vítězné vlně?

Vít Trubička

Po sérii sedmi proher v řadě chytla Kobra vítězný vítr a na domácím ledě uzmula dvě výhry za sebou proti Chebu a Hronovu. Díky tomu se vyhoupla v tabulce na jedenácté místo. Podaří se jí na to navázat i na venkovní půdě proti severočeskému Mostu?

Braničtí tentokrát nastoupí proti týmu, který naopak moc bodů v poslední době nevybojoval. Mostečtí v předchozích čtyřech kláních získali jen jediný bod za prohru v samostatných nájezdech na ledě Letňan. Nutno ale říct, že všechny tyto zápasy odehráli proti týmům z vyšších pater tabulky. Postupně totiž podlehli Chomutovu, již zmíněným Letňanům, Příbrami a Děčínu.

Celkové tak má Most na svém kontě pět výher, dvě prohry pro základní hrací době a čtyři prohry ve standardním čase. V tabulce momentálně obývá šestou příčku se sedmnácti body.

Lídrem mostecké produktivity je v současné době Jakub Procházka, který zasáhl do všech jedenácti utkání a připsal si šest gólů a osm asistencí. Pouze v počtu gólových nahrávek jej předehnal Jaroslav Šimeček, jemuž se podařilo přihrát na gól už v devíti případech.

Most je již tradičním soupeřem Kobry. V minulé sezóně se společně střetli hned čtyřikrát. Z toho se třikrát radoval branický tým, který v úvodním vzájemném souboji zvítězil 6:1, pak v obou nadstavbových 5:2 a 2:1. Lvi ovládli jen jediný duel, hraný na jejich ledě, za to také vyšším rozdílem – 5:1.

Kobře se povedlo po dlouhé šňůře proher v posledních dvou zápasech bodovat naplno, navíc s poměrně velkým gólovým rozdílem. V prvním z této řady na branickém ledě si poradila s Chebem výsledkem 6:2, hned v následujícím kole pak rozstřílela Hronov 11:3 a zvládla se vyhoupnout z nejspodnějších pater tabulky na jedenácté místo.

Na vrcholu ofenzivního snažení Branických se už delší dobu drží dvojice Kamil Bříška a Tomáš Šťastný. Oba mají shodně devatenáct kanadských bodů, Bříška za jedenáct gólů a osm asistencí, Šťastný pak za šest tref a třináct přihrávek.

Zvládne Kobra přenést svou momentální bilanci na kluziště soupeřů? Úkol to bude náročný, protože Mostu by se také již hodilo bodovat. Samotné klání začne v mostecké SUTOR Areně od středečních osmnácti hodin. Připraven bude jako obvykle živý přenos na Czechicehockey.tv a Onlajny.com

související články


partneři klubu