03.11.2023

Duel tabulkových sousedů. Kobra míří do nedalekých Kralup

Vít Trubička

Po výhře v Mostě čeká na Branické další venkovní utkání. Za ním se vydají k nováčkovi soutěže ze středočeských Kralup nad Vltavou, kam zamířilo před sezonou i několik hráčů z Kobry. Oba týmy se nachází tabulkově vedle sebe, Kralupští jsou o jednu příčku výše. Kobra se ale drží na vítězné vlně. Podaří se jí na ní udržet?

Braničtí tentokrát vyzvou celek, který se víceméně od počátku sezony drží ve středních patrech tabulky. V současné době mu patří desáté místo s patnácti body na kontě. Z posledních pěti zápasů ovšem Kralupy získaly jen jeden plný bodový zisk za venkovní výhru na ledě Ústeckého Slovanu.

Další tři body vybojoval kralupský tým ve dvou zápasech, dva z nich po výhře v prodloužení proti Benátkám nad Jizerou, zbylý jeden po prohře v samostatných nájezdech v Táboře. Bodovat se mu pak nepodařilo v domácím duelu s Chomutovem a ve venkovním klání na ledě Příbrami.

Lídrem kralupské ofenzivy je hráč, který to na Braníku zná víc než dobře. Je jím Václav Zídek, který v deseti zápasech nasbíral už sedmnáct kanadských bodů za sedm gólových tref a deset asistencí. Přitom stihá být i nejtrestanějším hráčem Středočechů se čtrnácti trestnými minutami. Brankoviště vyder pak patří zejména dalšímu bývalému hráči Kobry, Lukáši Sochůrkovi. Ten má z osmi zápasů průměr obdržených gólů ve výši 4,02. Sekunduje mu Luboš Novotný, jehož pětizápasová bilance činí 2,39 branek na utkání.

Poslední soutěžní klání Kobry s Kralupami se odehrálo před více než 23 lety, a to v sezoně 1999/2000. V obou tehdejších zápasech se zadařilo více středočeskému celku, který na Braníku zvítězil 4:2. O trefy Kobry se postarali Martin Rákosník a Martin Šulc. Ve venkovní odvetě pak Kralupy vyhrály 5:3. Tentokrát padly góly Kobry z holí Davida Vosky, který se prosadil hned dvakrát, a Radka Suchánka.

Kobra v posledních zápasech odrazila delší nepříznivou sérii proher a podařilo se jí zvítězit hned třikrát v řadě. Dvakrát na domácí půdě nad Chebem a Hronovem, v posledním odehraném klání si přivezla výhru 5:3 ze severočeského Mostu. Díky tomu vystoupala v tabulce na jedenáctou příčku a svému kralupskému soupeři se přiblížila na rozdíl dvou bodů.

Nejlepším střelcem Kobry i celé západní druholigové skupiny je Kamil Bříška s dvanácti góly na kontě. K tomu přidal i devět asistencí, čímž je i nejproduktivnějším hráčem svého týmu a druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. V počtu nahrávek se ale na vrcholu drží Tomáš Šťastný s čtrnácti přihrávkami. I jemu v této statistice v rámci celé ligy patří druhé místo. Nejvytěžovanějším gólmanem Kobry je Matyáš Ondrík, který si odnesl z devíti zápasů gólový průměr ve výši 4,21. Záda mu především kryje host ze Slavie Michal Pittr. Jeho čtyři odchytané zápasy mu vynesly průměr rovných šest gólů na zápas. Zpočátku se v brankovišti objevoval i Matěj Kmec (gól. průměr 3,96 g./záp.) a jeden start si připsal i branický junior Josef Simon, a to s průměrem 5,29.

Podaří se Kobře vyhrát počtvrté v řadě? Tentokrát by o bylo o to cennější, vzhledem k tomu, že se oba týmy nachází v tabulce hned vedle sebe. Zápas na kralupském ledě začíná v osmnáct hodin. Připraven z něj bude textový online přenos na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu