06.11.2023

Začíná domácí čtyřboj. Na Braník přijedou Řisuty

Vít Trubička

Týdenní pauza způsobená odložením zápasu v Kralupech je konce. Kobra se navíc znovu představí na domácím ledě, kde změří své síly se středočeskými Řisuty. Tímto duelem také odstartuje čtyřzápasovou domácí sérii. Podaří se Branickým navázat na předešlé duely a uzmout čtvrtou výhru v řadě?

Kobra tentokrát nastoupí proti týmu, který nemá sezonou rozehranou úplně ideálně. Řisutští zatím nasbírali jen dvě výhry a jednou prohráli v prodloužení. I proto jim v tabulce patří předposlední příčka se sedmi body na kontě. Na poslední Hronov ovšem mají relativně pohodlný čtyřbodový polštář.

S nastalou situací se ale tým hrající na zimním stadionu ve Slaném něco udělat a do svých řad přivedl starou známou tvář v podobě Zdeňka Petráše, který zahajoval letošní ročník v dresu Ústeckého Slovanu s.r.o. a v devíti odehraných zápasech za ústecký tým nasbíral sedm kanadských bodů. V Řisutech se ale vyskytl již dříve, nastupoval zde střídavě už od sezony 2019/2020.

Jediné dvě výhry zaznamenali buldoci ve dvou utkáních po době, pokaždé navíc jen s jednobrankovým rozdílem. Nejprve se jim povedlo zvítězit 4:3 na ledě Kralup nad Vltavou, následně doma přetlačili Písek 5:4. Oběma těmto duelům pak předcházel i ten zbylý jednobodový zisk Řisut. A to z chebského stadionu, kde domácímu Stadionu podlehly v prodloužení 4:5.

Nejproduktivnějším hráčem Řisut je zkušený matador Vítězslav Bílek, který z pozice kapitána zasáhl do dvanácti utkání, v nichž desetkrát skóroval a přidal čtyři asistence. Právě v počtu gólových nahrávek ho ale předstihli hned tři jeho spoluhráči – Petr Patyk s devíti asistencemi, Petr Janeček se sedmi a Daniel Čech s pěti. V brankovišti buldoků se pak pravidelně střídají Petr Pánek (8 záp., prům. 5,47) a Tadeáš Zeithaml (7 záp., prům. 5,61).

Kobra se letos proti Řisutům představila zatím jen v jediném přípravném zápasu. Z pohledu Branických se jistě jednalo o velmi pozitivní záležitost, neboť na svém ledě zvítězila 9:3. Středočeši šli sice v první třetině do vedení 2:0, nicméně dva rychlé góly ve 20. minutě je srazily na kolena a od té doby se střelecky dařilo už jen Kobře. Hostům se povedlo už jen v závěru kosmeticky upravit na konečný výsledek.

Před odloženým zápasem v Kralupech sehráli Braničtí tři zápasy s plným bodovým ziskem. Na svém ledě porazili Cheb a Hronov, následně se jim podařilo vyválčit vítězství v mostecké Sutor Areně. V tabulce se tak vyšplhali na desátou příčku s třinácti body na kontě. V těsném závěsu ovšem mají Ústí nad Labem a Písek, avšak oproti severočeskému celku mají jeden zápas k dobru, oproti Jihočechům dokonce dva.

Bodově táhne branický tým dvojice Kamil Bříška a Tomáš Šťastný. Oba shodně s 21 kanadskými body na kontě, přičemž Bříška za dvanáct gólů a devět asistencí, Šťastného bilance činí sedm branek a čtrnáct nahrávek. V brankovišti toho nejvíce strávil Matyáš Ondrík s gólovým průměrem 4,21 z devíti odchytaných duelů. Sekundují mu Michal Pittr (4 záp., prům. 6,00) a Josef Simon (1 záp., prům. 5,29). Na počátku sezony se mezi tři tyče postavil třikrát Matěj Kmec, a to s průměrem obdržených branek ve výši 3,96.

Podaří se Kobře navázat na situaci před týdnem a udržet na svém ledě další tříbodový zisk? Klání proti Řisutům začíná v tradičních osmnáct hodin, přičemž připraven bude i živý přenos na Czechicehockey.tv, případně v textové podobě na Onlajny.com.

související články


partneři klubu