08.11.2023

Ondra Pavel má za sebou první start v NHL!

Martina Nová

Odchovanec Kobry Praha Ondřej Pavel zaznamenal svůj první start v největší hokejové soutěži světa. V noci 8. 11. našeho času v NHL naskočil ve čtvrté formaci v dresu Colorada Avalanche proti New Jersey Devils. Více o splnění jeho snu se také můžete dočíst na Sport.cz.

Pohádka kobřího odchovance započala již na jaře letošního roku, kdy jako nedraftovaný hráč podepsal smlouvu s týmem z NHL - Colorado Avalanche. Ondra Pavel tři sezóny brázdil kluziště univerzitní soutěže NCAA v dresu Minnesoty a již koncem sezóny 2022/2023 se ve představil v týmu Colorado Eagles, který je farmou Avalanche v AHL.

Aktuální ročník již odstartoval na farmě, kde naskočil do 10 utkání a čekal na svou příležitost v NHL. A ta přišla. Dne 8. 11. 2023 ve čtyři hodiny ráno našeho času odstartoval zápas mezi Coloradem a Devils s Pavlem na soupisce. Utkání nabídlo hned trojnásobnou českou účast, proti Pavlovi totiž nastoupil v brance New Jersey Vítěk Vaněček a v útoku Ondřej Palát.

Ondra Pavel nakonec jako člen čtvrté formace na ledě strávil 6:59 minut, zaznamenal jednu střelu na branku, jeho úspěšnost na buly činila 25 % a v hodnocení +/- zapsal -1. Celkově pak jeho tým zvítězil výsledkem 6:3 (průběh zápasu si můžete prohlédnout na Onlajny.com. Pevně věříme, že Ondra přidá ještě mnoho dalších startů v NHL.

foto: Profimedia.cz

partneři klubu