08.11.2023

Dorostenec Jakub Šimon: Jsem tu spokojený, máme skvělý tým

Martina Nová

Aktuální jedničkou dorosteneckého týmu v brankovišti je mladý talentovaný gólman Jakub Šimon, který před sezónou přišel z Berouna. Naskočil do 9 z dosavadních 13 utkání a jeho mužstvo aktuálně obsazuje 5. místo ve skupině Západ s pouhou ztrátou tří bodů na 2. místo. Jak se do Braníku dostal a chtěl být vždy brankářem? To se dočtete v následujících řádcích.

foto: ze sbírky Jakuba Šimona

Pro tuto sezónu jsi přestoupil na Kobru z Berouna. Jak se tento přestup uskutečnil, co k němu vedlo?

V minulé sezóně jsme hráli ve skupině s Kobrou, a když jsme měli utkání v Praze, po zápase za mnou přišel pan Hájek. Řekl mi, že se mu líbí, jak chytám, a že jsem výborný brankář. Nabídl mi tedy, jestli bych od příští sezóny nechtěl chytat za Kobru. Ze začátku jsem váhal, jestli do toho mám jít. Zkusil jsem si jeden trénink a byl super, tak jsem souhlasil. Jsem moc spokojený, že jsem tu a že mi to pan Hájek nabídl.

A jak sis sedl se spoluhráči v kabině?

V kabině si rozumím s každým a i s většinou kluků se bavím, máme dobrou partu. Musím říct, že jsem moc spokojený i s trenéry a celým týmem.Tréninky mě baví a dávají mi opravdu hodně, navíc cokoliv potřebuji, tak mi trenéři vyhoví a pomůžou. Jsem tu velmi spokojený.

I když jsi zatím v dorostu, máš nějakou představu o budoucnosti a tvojí hráčský kariéře? Chtěl by ses probojovat do profesionálního hokeje nebo půjdeš jinou cestou?

Rozhodně chci u hokeje zůstat a budu se snažit to dotáhnout nejdál a hrát na nejlepší úrovni, co to půjde.

Jak se ti daří skloubit školu, dojíždění na Kobru a volný čas?

Ze školy občas musím chodit dřív. Někdy mi rozvrh nevychází s tréninky nebo zápasy, ty zkrátka nepočkají, takže se uvolním a jdu dříve.

Co rád děláš ve volném čase? Sleduješ třeba profecionální hokej?

Volného času moc nemám, takže toho moc nestíhám. nejčastěji odpočívám, ale když je to možné, tak rád chodím s kamarády ven a někdy si zajdeme i na fotbal nebo na basketbal. A co se týče hokeje, tak mým oblíbeným týmem je Škoda Plzeň. Od mala jsme jezdili na její zápasy a fandím jí.

foto: ze sbírky Jakuba Šimona

Jak jsi se dostal k hokeji?

Starší brácha začal hrát hokeji dříve než já. S rodiči a s bráchou jsem tak jezdil na stadion do Berouna, když měl tréninky. Zalíbilo se mi to, vyzkoušel jsem to a začal jsem taky hrát hokej.

Chtěl jsi vždycky být brankář?

Když jsem začal hrát hokej, byl jsem útočník. Někdy ve druhé třídě jsme neměli brankáře, tak se mě pan trenér zeptal, jestli bych nechtěl zkusit chytat já. Vyzkoušel jsem si to a moc mě to bavilo, tak jsem u toho zůstal.

Máš nějaký hráčský vzor?

Rozhodně ano, je to Pavel Francouz, líbí se mi jak chytá. A je to i moc fajn člověk mimo led, viděl jsem ho viděl v Plzni u Stanley Cupu.

Co byl dosud tvůj nejlepší a nejhorší hokejový zážitek?

Nejlepší hokejový zážitek byl, když jsme v roce 2016 jeli s týmem na dvoudenní turnaj do Vyškova. Celý turnaj jsme neprohráli, ale ve finále jsme bohužel prohráli s rakouským týmem 4:1. A nejhorsi zážitek asi nemám.

Máš oblíbený a neoblíbený tým proti kterému hraješ?

Oblíbený tým, proti kterému chytám, je Hvězda Praha, protože proti ní jsem si vždy hodně zachytal a vždy mě to bavilo. Neoblíbený tým, proti kterému bych měl hrát, tak ten asi není.


partneři klubu