09.11.2023

Polovina základní části míří do finiše. Kobra jí ukončí duelem s Ústím

Vít Trubička

Další duel tabulkových sousedů! Braničtí tentokrát vyzvou na svém ledě Slovan Ústí nad Labem, se kterým mají shodně po patnácti bodech. S tímto soupeřem navíc zakončí první polovinu základní části letošní sezony. Podaří se Kobře navázat na předchozí výsledky a natáhnout vítěznou šňůru?

Branický tým nastoupí proti soupeři, který zatím nenaplňuje své očekávání. Slovan se nachází na jedenácté příčce s patnácti body, stejně tak jako má Kobra. Ta ale má momentálně ještě jeden zápas k dobru. Z posledních pěti zápasů bodovali Severočeši jen v tom posledním, kdy si odvezli z Benátek nad Jizerou výhru 6:3. V předešlých zápasech nestačili na Kralupy nad Vltavou, Chomutov, Vrchlabí a Příbram.

Tahouny v ofenzivě Ústeckého Slovanu s.r.o. jsou Martin Dubský a Jan Rudovský. Oba shodně s patnácti body na kontě. Jen poměr si rozdělili, u Dubského činí osm gólů a sedm asistencí, v případě Rudovského je to pravý opak. V počtu asistencí ovšem vévodí Ústeckým veterán Jaroslav Roubík s deseti přihrávkami. Stejný počet posbíral i Karel Kubát, ten se ale před nedávnem vrátil zpět do rumunské Csíkszeredy.

Valnou většinu utkání strávil v brankovišti severočeského celku David Stahl. Mezi tři tyče se postavil ve třinácti případech a průměr jeho obdržených branek činil 4,09. Ve dvou kláních, s celkovým časem dvaceti odchytaných minut, hájil brankoviště Slovanu Václav Vlach. Jeho gólový průměr činí 3,00.

Ústecký celek je jediným soupeřem, se kterým se Kobra ještě v letošní sezoně nepotkala. V loňském ročníku se víceméně projevilo to, že na Braníku je jedna z nejmenších ledových ploch v 2. lize, zatímco v Ústí nad Labem zase jedna z největších. V základní části tak nejdříve Pražané venku Slovanu podlehli 0:3, doma ovšem zvítězili 6:5. V nadstavbové fázi se ale více dařilo Severočechům, kteří nejdříve domácí duel ovládli 5:3, na branickém ledě pak v prodloužení 5:4.

Kobře se ovšem momentálně poměrně daří. Hned čtyři zápasy v řadě dokázali zvítězit. Sice v tom posledním přetlačila Řisuty až v prodloužení a tedy jen za dva body, předtím zvládla vyzrát na Cheb, Hronov a Most. Po nepříliš vydařeném úvodu ročníku tedy stoupá tabulkou výše. Aktuálně se zastavila na desáté příčce s patnáctibodovým ziskem.

Z hlediska bodů vedou branický celek Kamil Bříška a Tomáš Šťastný, kteří oba mají na kontě 21 kanadských bodů. První z této dvojice si je zajistil díky dvanácti gólům a devíti asistencím, druhý pak za sedm tref a čtrnáct nahrávek. Brankoviště Kobry je především doménou Matyáše Ondríka, který se mezi tři tyče postavil v deseti zápasech s průměrem obdržených branek ve výši 4,02. Záda mu momentálně kryje junior Josef Simon, který zatím za Kobru odchytal 34 minut v jednom utkání, a to s průměrem 5,29.

Zadaří se Kobře i v druhém v řadě ze čtveřice domácích utkání a natáhne na vítěznou šňůru korálek číslo pět? Souboj sousedů v tabulce začíná na branickém stadionu tradičně v osmnáct hodin a stejně tak bude tradičně připraven přenos na Czechicehockey.tv a na Onlajny.com.

související články


partneři klubu