09.11.2023

Houška: Za 2 body jsme rádi, ale utkání jsme nezvládli

Vojtěch Martinek

Středeční večer Kobra vyzvala na domácím ledě Řisuty, se kterými do 25. minuty vedla 3:0, jenže následně hosté zaveleli k obratu. Ten nakonec nedokonali a Braničtí z prodloužení vybojovali druhý body. Dvěma góly k výhře 4:3 přispěl i Vladislav Houška, který měl velmi trpko v ústech po konci utkání.

Jaké máš momentálně pocity ihned po zápase?

Zbytečně jsme ztratili bod, který měl být náš. Vůbec nechápeme, co se s námi děje. Vedeme 3:0, máme mít zápas pod kontrolou, ale pak to dopadne tak, jako dneska.

Do utkání jste ale měli dobrý vstup, díky čemu to podle tebe bylo?

My máme do všech zápasů dobrý vstup. Pak ale přijde druhá třetina, ve které se to nějak zlomí. Když vedeme, tak se stáhneme a nepokračujeme v naší hře. Nevím, co se s námi děje, rozhodně na tom musíme zapracovat.

A co bylo pro vás klíčové, abyste to utkání nakonec ubojovali?

Podle mě jsme to neubojovali...

Tak dokázali jste získat bod v prodloužení a vyhráli jste...

...ano, bod je dobrý z prodloužení, jsme za to rádi, ale já to beru tak, že jsme to utkání nezvládli. Myslím si, že i ostatní to tak berou.

Ale i přesto se vám podařilo vyhrát počtvrté za sebou, což je i s ohledem na ten nepovedený vstup do sezóny skvělé. Pomáhá vám to na sebevědomí?

Určitě to pomáhá. Možná to není ani tolik o sebevědomí jako o náladě. Když vyhráváme, tak je nálada dobrá na tréninku i v kabině. Chodíme sem rádi, baví nás to, trenéři se smějí, a pak je to znát i na výkonech. Hrajeme uvolněněji.

Co očekáváš od sobotního zápasu s Ústím?

Jedině vítězství.


partneři klubu