09.11.2023

Junioři vedou skupinu, dosud prohráli jen jednou

Martina Nová

Svěřenci trenéra Milana Vrzala si vedou v probíhajícím ročníku Regionální ligy juniorů na výbornou. Momentálně mají za sebou 9 utkání, v nichž padli jen jedinkrát a vedou svoji skupinu s počtem 24 bodů. Souboj o první místo je čeká v rámci derby v neděli 12.11. od 12:10 v Braníku, kde vyzvou Hvězdu. Přijďte si tak zpestřit nedělní poledne a podpořte naše juniory.

Aktuálně se Braničtí vezou na pět zápasů dlouhé vlně výher, během posledního víkendu zvládli doma porazit Kralupy nad Vltavou vysoko 6:2 a Příbram 5:1. První a zatím poslední porážka přišla 13. 10. proti Domažlicím. Kobra techdy zcela propadla ve druhé třetině a nakonec padla 3:5. "Prohra v Domažlicích nás mrzí, na druhou stranu to bylo v důsledku nutné improvizace v sestavě," objasnil výpadek trenér Vrzal.

V neděli 12.11. je na programu odvetný duel s Hvězdou Praha a bude to také zápas o první místo tabulky. V prvním vzájemném zápasu sezóny šlo o jednoznačnou podívanou, Kobra si vytvořila vedení 4:0, a přestože v 53. minutě se domácí mužstvo snažilo ještě otočit vývoj, nezmohlo se na víc než zkorigování výsledku na 4:2.

Díky aktuálnímu pohledu na tabulky mohou být v kabině juniorů spokojeni. "Zatím se nám daří plnit předsezónní cíle. Chceme být do 2. místa, abychom v nadstavbě hráli v lepší skupině," prozradil Milan Vrzal a pochvaloval si výkony svých svěřenců. "Kluci hrají velmi dobře, zatím jsme tedy s vývojem sezóny spokojení."

Dobrým znamením pro mužstvo je také fakt, že ofenzíva nestojí na jednom hráči a body jsou rozděleny mezi vícero střelců a asistenců. Aktuálně nejproduktivnějším členem mužstva je Tadeáš Leinweber, který vsítil 5 branek a na 9 jich dokázal nahrát. Na záda mu dýchá Robin Palaščák, který má pouze o jednu trefu méně. Dalšími dva neproduktivnější hráči mají shodně 11 kanadských bodů, přičemž Mikhail Kulinič skóroval čtyřikrát a Ondřej Holec dokonce šestkrát.



partneři klubu