09.11.2023

Žákovské kategorie v plném proudu. Jak se týmům daří?

Martina Nová, Vít Trubička

Naplno běží i soutěže mládežnických týmů Kobry. Devátá třída nastupuje v Lize 9. tříd, mladší celky pak v příslušných ligách starších a mladších žáků. Jak se jednotlivým kategoriím daří se dočtete v následujícím článku.

Průběh aktuální sezony zpočátku shrnul trenér Petr Hrbek. On sám spatřuje velký posun u hráčů Lukáše Pokuty a Alberta Pojera ze sedmé třídy. "Hráči pochopili, že bez tvrdé dřiny na ledě i mimo něj nelze vyhrávat," těmito slovy definoval výkony všech týmů branické mládeže.

Deváťáci se ve své skupině Ligy 9. tříd nachází přesně ve středních patrech tabulky, a to na čtvrtém místě s devatenácti body na kontě. Bodové zisky mají svěřenci trenérů Šťastného a Hájka poměrně rovnoměrně rozložené a celkem pravidelně střídají výhry a prohry. Hned čtyři hráči mají na svém kontě šest vstřelených branek - Manfred Pek, Matěj Skořepa, Ondřej Viták a Jáchym Synek. V brance toho nejvíce strávil Milan Golecký, pravidelně mu ovšem sekundují Matěj Otáhal a Martina Konášová.

Hodnocení trenéra Hájka: Po nadstandardním začátku sezony se v říjnu projevilo oslabení mužstva ( nemoci, odchody ). Přesto si kluci dokázali s některými soupeři poradit bez větších problémů. Proti silným soupeřům byl herní projev srovnatelný, výrazný rozdíl byl však v zakončení, v čemž nás soupeři výrazně předčili.

Tým 8. třídy v Lize starších žáků A zatím zaznamenal dvě výhry nad Příbramí a Kladnem. Díky tomu má na kontě čtyři body. V posledních čtyřech zápasech ovšem svým soupeřům podlehl poněkud vyšším rozdílem. Lídrem bodování osmé třídy je Mikhail Malkov, který se prosadil hned v sedmi případech. Brankoviště takřka shodně obývají Jakub Weinert a Dominik Šlemar.

V akci jsou i sedmáci, a to v Lize starších žáků B. Ti jsou, podobně jako deváťáci, také na čtvrtém místě tabulky s osmi body za vyrovnanou bilanci čtyř výher a čtyř proher. Za sebou mají několik vyšších výher, avšak zároveň i pár proher se značným rozdílem. Na čele bodování Kobry jsou koučem Hrbkem zmínění hráči Albert Pojer a Lukáš Pokuta, oba shodně s bilancí deseti gólů a devíti asistencí. V brankovišti odchytal osm utkání Josef Řezníček. Záda mu kryjí osmáci Weinert se Šlemarem, ve dvou případech pak Filip Janů.

Šesťákům se v Lize mladších žáků A zatím dařilo jen proti Benešovu. Ten nejdříve doma porazili 7:1, následně s ním venku remizovali 5:5. V jiných případech ovšem branický tým na body nedosáhl. Z hlediska tabulky tak Kobře nyní patří šestá příčka se ziskem třech bodů. Střelecky se v kádru 6. třídy daří nejvíce Rebece Nele Maxiánové, která nasbírala sedm bodů za pět vstřelených gólů a dvě nahrávky. Mezi třemi tyčemi se takřka vyrovnaně střídají Filip Janů a Marek Švejda.

Podobně jsou na tom i páťáci v Lize mladších žáků B. I oni zatím posbírali tři body za jednu výhru a jednu remízu. Jejich soutěž je ovšem poněkud rozsáhlejší a čítá polovinu zúčastněných týmů z Prahy a Středočeského kraje geograficky zhruba od hlavního města směrem na západ. Proto Kobře takový bodový zisk vynesl třináctou příčku. Ofenzivu této kategorie pak táhne Sergej Kuzmin s dvanácti góly a třemi nahrávkami. Brankoviště především patří Ondřeji Pokutovi, jehož pro jeden duel vystřídal Marek Švejda.

Hodnocení trenéra Hájka: S klukama jsme v měsíci říjnu mohli být určitě výsledkově o něco úspěšnější, ale dost nás brzdily nemoci a zranění. To však neznamená, že by kluci nehráli s chutí a s nasazením, avšak držet dlouhodobě krok se silnými soupeři v deseti hráčích je těžké. Věříme, že se v listopadu vše v tomto směru zlepší.


partneři klubu