11.11.2023

Z hattricku mám radost, kotouč jsem si schoval, říká Dominik Novák

Vít Trubička

Kobra má za sebou další úspěšně zvládnuté utkání. Momentálně to odneslo severočeské Ústí nad Labem, nad kterým si Braničtí připsali už pátou výhru v řadě. Ústřední postavou šestigólové nadílky Kobry byl Dominik Novák, který se sám podílel na třech brankách. „Po zápasu s Řisuty jsme si řekli, že se nesmíme přizpůsobovat hře soupeře. Jen naše hra nám přináší body a jsme na ní zvyklí,“ pojmenoval to hlavní, díky čemuž to s Ústím vyšlo.

Máte na kontě další vítězství, tentokrát nad Ústím nad Labem. Jak zápas zhodnotit z tvého pohledu?

Po minulém utkání s Řisuty, kde jsme odešli ve druhé třetině a přizpůsobili se soupeřově hře, jsme si řekli, že to musíme zlepšit a musíme hrát pořád to stejné. Na to jsme zvyklí a to nám přináší body.

Přesto pátá výhra v řadě. Jak cenné tohle je?

Určitě to je cenné. Chceme co nejvíce bodů a dostat se do nejlepší osmičky. Tým na to máme a plníme to, co jsme si vytyčili na začátku sezony.

Jak náročný duel to vůbec byl? Zejména v třetí třetině byl soupeř až do tvého gólu o poznání aktivnější.

Souhlasím s tím, že měli převahu. Pomohlo jim i nějaké vyloučení. My jsme to ale ubránili a drželi jsme se pořád našeho stylu hry. Šli jsme za vítězstvím a to se podařilo.

Tobě se povedlo vsítit hattrick. Jak tohle tě osobně těší?

Tím, že jich v kariéře nebylo mnoho, byl to zřejmě druhý v životě za hodně dlouhou dobu, tak radost samozřejmě mám a kotouč jsem si schoval.

Z kabiny byl po zápase mimo jiné slyšet narozeninový pokřik. Komu jste připravili vítězný dárek?

Vítězství jsme mohli darovat našemu panu presidentovi Šebovi, který oslavil narozeniny a tohle byl od nás takový menší dárek.


partneři klubu